Τα 18 «γιατί» του Ανέστη Αντωνιάδη για την στήριξη της υποψηφιότητας Ανδρουλάκη

8 Σεπτεμβρίου 201714:42

«Η δημοκρατία μας χρειάζεται μια παράταξη που θα σέβεται τους θεσμούς, που θα τη μπολιάσει με σύγχρονες ιδέες και νέο ήθος» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Νίκος Ανδρουλάκης με την οποία έκανε γνωστή την υποψηφιότητα του, μια υποψηφιότητα που στηρίζεται από τον Ανέστη Αντωνιάδη και πολλούς νέους στην Ξάνθη. 

Αμέσως μετά την ανακοίνωση Ανδρουλάκη την στήριξη στο πρόσωπο του έκανε ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης μέσα από το Facebook όπου ανέφερε τα 18 «γιατί» που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή, 

Γιατί θα στηρίξω τον Androulakis Nikos;
Γιατί τον ξέρω 18 χρόνια.
Γιατί έχουμε τους ίδιους προβληματισμούς και τις ίδιες ανησυχίες.
Γιατί είναι πολιτικά αυτοδημιούργητος.
Γιατί εμφανίστηκε στο πολιτικό προσκήνιο από την ακριτική Ξάνθη, Γραμματέας της ΠΑΣΠ τότε και με πολύ δουλειά έφτασε εδώ που έφτασε.
Γιατί δεν θα σου πουλήσει φτηνή λαϊκίστικη Πασοκίλα.
Γιατί οι μισοί συμφοιτητές του δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΕΦΚΑ και οι άλλοι μισοί είναι κάτοικοι εξωτερικού. Επομένως ξέρει τα προβλήματα της γενιάς μας.
Γιατί ακούει, το κυριότερο ΑΚΟΥΕΙ, δεν σε καπελώνει όταν συζητάς μαζί του, δεν αυτοπροβάλλεται, το μόνιμο ελάττωμα του πολιτικού όταν έρχεσαι συνήθως μαζί του σε επαφή.
Γιατί το κυριότερο το 2014, δεν έκατσε στο καναπέ του, δεν έφυγε, δεν κιότεψε, δεν λιγοψύχησε. Έδωσε το παρόν και πηρέ ως ευρωβουλευτής πανελλαδικά 113 χιλιάδες ψήφους με την ΕΛΙΑ. 
Γιατί ο λόγος του είναι πρακτικός και πάντα τεκμηριωμένος και όταν χρειάζεται και δυσάρεστος.
Γιατί στην εξωτερική πολιτική, στον περιβάλλον, αλλά και στο μεταναστευτικό στην ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ κάνει έργο. 
Γιατί έχει ωριμάσει και πολιτικά πλέον, αλλά κυρίως με ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ νοοτροπία.
Γιατί εάν δεν ξέρει ένα θέμα θα στο πει ξεκάθαρα δεν ξέρω, άσε να το μελετήσω και θα εκφέρω γνώμη, δεν θα σε πουλήσει ατέρμονες πολίτικες μπαρουφολογίες.
Γιατί όταν είμαστε σε τραπέζι θα βάλει το χέρι στην τσέπη να πληρώσει, δεν θα κοιτάει τον ουρανό σαν κάτι άλλους πολιτικούς της πρώτης γραμμής που περιμένουν να πληρώσεις ακόμα και το νερό τους λες και σου κάνουν χάρη που έχετε συνευρεθεί. Γιατί τα απλά καθημερινά δείχνουν και το πολιτικό σου στίγμα και συμπεριφορά.
Γιατί ήρθε η ώρα της γενιάς μας.
Γιατί έχει δεύτερη πατρίδα του την ΞΑΝΘΗ, μετά την Κρήτη.
Γιατί τη δεδομένη στιγμή, είναι ο μόνος που θα οδηγήσει την παράταξη να πάψει να είναι «πόλος» και να γίνει «ΑΞΟΝΑΣ» παραγωγής και κυρίως υλοποίησης πολιτικής.
Γιατί πολύ απλά μπορεί να μην είναι τέλειος και το γνωρίζει και ούτε θα σου παρουσιαστεί έτσι, αλλά είναι ο ΝΙΚΟΣ!

H ανακοίνωση υποψηφιότητας του Νίκου Ανδρουλάκη

Φίλες και φίλοι,
 
Αποφάσισα να διεκδικήσω την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς.
 
Η δημιουργική προσπάθεια που ξεκινάμε είναι η απαρχή για τη συγκρότηση της παράταξης που φιλοδοξούμε να ηγηθεί στον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Τα κόμματα τα γεννούν οι κοινωνικές ανάγκες και όχι οι φιλοδοξίες· και στη χώρα μας οι ανάγκες είναι πολλές. Είναι η ανάγκη των πολλών, έπειτα από οκτώ χρόνια κρίσης, που αναζητεί απαντήσεις και χρειάζεται επειγόντως λύσεις.
 
Ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας εξαθλιώθηκε, τα εισοδήματα συνεχώς συρρικνώνονται, η ανεργία καλπάζει και οι νέοι φεύγουν. Συνεχίζει να κυριαρχεί η ανασφάλεια και η απαισιοδοξία.
 
Το πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε να θωρακίσει εγκαίρως τη χώρα και στη συνέχεια ένα μεγάλο τμήμα του επένδυσε στη κοινωνική απελπισία, στο διχασμό και όχι στην εθνική συνεννόηση, στη ρεαλιστική αντιμετώπιση της νέας κατάστασης.
 
Το πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτικό. Η δημοκρατία μας χρειάζεται μια παράταξη που θα σέβεται τους θεσμούς, που θα τη μπολιάσει με σύγχρονες ιδέες και νέο ήθος.
 
Μια παράταξη που θα συγκρουστεί με τη δημαγωγία και το πελατειακό κράτος.
Μια παράταξη που θα αγωνιστεί για τη δημιουργία νέων και πολλών ευκαιριών για όλους, με αξιοκρατία και σεβασμό στους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού.
Μια παράταξη με αυτόνομη πολιτική δράση.
Μια παράταξη που θα νοιάζεται για τη γενιά των γονιών μας και θα οραματίζεται για τη γενιά των παιδιών μας.
 
Η συμμετοχή σας αποτελεί εγγύηση, ώστε η προσπάθεια αυτή να μην εξελιχθεί σε μια ευκαιριακή συγκόλληση δυνάμεων.

Γυρίζουμε σελίδα με αυτούς που θέλουν να κάνουν και όχι με όσους θέλουν να γίνουν.
 
Υπόσχομαι να δουλέψω με αφοσίωση, θάρρος και ειλικρίνεια.
 
Η αλλαγή δεν θα έρθει αν περιμένουμε κάποιους άλλους να τη φέρουν. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται αξιοπρέπεια και ευημερία. Κυρίως όμως χρειάζεται να θυμηθεί ότι το όνειρο μπορεί να σβήσει από τον ορίζοντα μας, την παρακμή και τη μιζέρια.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr