Ανοιχτή πρόσκληση Σ. Μελισσόπουλου σε Πολιτιστικούς Συλλόγους για συνεργασία στον Πολιτισμό

28 Φεβρουαρίου 202323:19

Με την ιδιότητα τόσο του επικεφαλής του Συνδυασμού ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ όσο και της εκ νέου Υποψηφίου Δημάρχου Ξάνθης, ο Σάββας Μελισσόπουλος απηύθυνε δημόσιες ευχαριστίες στους Πολιτιστικούς Συλλόγους για το πολύπλευρο έργο τους ενώ τους καλεί σε μια συστηματική και μεθοδική συνεργασία για την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της πολιτιστικής εξέλιξής τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μελισσόπουλος αναφέρει : “Με αφορμή την ολοκλήρωση των φετινών Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους, τις δράσεις τους και την εθελοντική συνεισφορά τους έδωσαν – όπως κάνουν πάντα – τον καλύτερό τους εαυτό, με σκοπό την επιτυχία και των φετινών εκδηλώσεων.

Όλα αυτά τα χρόνια δημιουργείτε πολιτιστικά γεγονότα μεταδίδοντας με αυτόν τον τρόπο από γενιά σε γενιά την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, καθώς επίσης τις ιδέες και τις αξίες που η παράδοσή μας εμπεριέχει, διατηρώντας έτσι ζωντανή την λαϊκή μας κληρονομιά.

Ίσως όμως ήρθε η ώρα να αναλογιστούμε ότι όλοι μαζί (Πολιτιστικοί Σύλλογοι, πολίτες, εθελοντές, κοινωνικοί φορείς, Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.ά) θα πρέπει να εργαστούμε πιο συστηματικά και πιο μεθοδικά, για την μετεξέλιξη και ανάπτυξη του πολιτιστικού κεφαλαίου του Δήμου μας και φυσικά για τη βελτίωση και περεταίρω ανάπτυξη σημαντικών θεσμών όπως είναι οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές (Ξανθιώτικο Καρναβάλι) οι οποίοι – χρόνια τώρα – παρουσιάζουν μια επανάληψη και έναν κορεσμό, σε σχέση με την δημιουργικότητα, τη φαντασία και την πολιτιστική εξέλιξή τους.

Στο χέρι μας είναι Θ.Λ.Ε αλλά και όλοι οι πολιτιστικοί θεσμοί του Δήμου μας να βελτιωθούν και να εμπλουτιστούν ουσιαστικά, αναδεικνύοντας την Ξάνθη ως ένα σύγχρονο πολιτιστικό σταυροδρόμι με όνομα και ιστορία, που θα ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και γιατί όχι και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε αυτό τον μεγάλο διάλογο που προτείνουμε ότι πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, οι δικές σας ιδέες, οι δικές σας προτάσεις και οι δικές σας απόψεις θα είναι πραγματικά πολύτιμες.”

Σάββας Μελισσόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr