Πώς συσκευάζω σωστά υπολογιστικά είδη;

5 Σεπτεμβρίου 202310:20

Ετοιμάζεστε να μετακομίσετε σε ένα νέο σπίτι ή σε ένα καινούργιο χώρο εργασίας; Η διαδικασία της μετακόμισης μπορεί να φαίνεται πολύ αγχωτική, όμως εάν ακολουθήσετε τα σωστά βήματα θα είναι πολύ ευκολότερη και δεν θα διακινδυνεύουν τα υλικά σας αγαθά.

Συγκεκριμένα θα σας παρουσιάσουμε τι πρέπει να κάνετε ώστε να μεταφέρετε με ασφάλεια τα υπολογιστικά σας είδη, χωρίς να αγχώνεστε για την καταστροφή τους, ακόμα και αν σκοπεύετε να τα στείλετε με διεθνείς μεταφορές.

Τι κούτες να χρησιμοποιήσω;

Αρχικά ας ασχοληθούμε με την επιλογή των κιβωτίων. Όσο χοντρότερο χαρτόνι επιλέξετε να έχουν οι κούτες τόσο πιο ασφαλή θα είναι και τα πράγματα μέσα σε αυτές.

Επίσης ένα χοντρό χαρτόνι σας επιτρέπει να πακετάρετε περισσότερα πράγματα και να αυξήσετε το βάρος της κούτας χωρίς αυτό να σκιστεί. Προσοχή βέβαια να μην υπερφορτώσετε την κούτα και δεν μπορείτε στη συνέχεια να τη μεταφέρετε και δυσκολευτείτε.

Η υπερφόρτωση των κουτιών εγκυμονεί και τον κίνδυνο καταστροφής των αντικειμένων μέσα σε αυτά, ειδικά εάν δεν έχουν συσκευαστεί σωστά πριν τοποθετηθούν στις κούτες. Γρατζουνιές, ραγίσματα ή και σπασίματα είναι σίγουρα βλάβες τις οποίες δεν θα θέλατε να αντικρίσετε σε πολύτιμα υπολογιστικά σας είδη.

Κατά την αγορά των κουτιών για τη μεταφορά καλό θα είναι να αγοράσετε κούτες τις οποίες εάν χρειαστεί θα μπορείτε να τις μεταφέρετε μόνοι σας.

Πώς κλείνω καλά τις κούτες;

Σε αυτό το βήμα της διαδικασίας θα πρέπει να έχετε προμηθευτεί αρκετή κολλητική ταινία. Το κλείσιμο των κουτιών είναι πολύ σημαντικό ώστε κατά τη μεταφορά τους να μην ανοίξουν και καταστραφούν τα προσωπικά σας αντικείμενα που θα βρίσκονται μέσα σε αυτά.

Πριν οτιδήποτε άλλο, θα ήταν φρόνιμο να τοποθετήσετε κολλητική ταινία και στο εσωτερικό μέρος της κούτας ώστε να μηδενίσετε τις πιθανότητες να ανοίξει ο πάτος αυτής κατά τη μεταφορά των πραγμάτων. Τοποθετήστε αρκετή ταινία στα σημεία που συναντιούνται τα καπάκια στο κάτω μέρος της κούτας.

Πριν τοποθετήσετε τα πράγματα μέσα τοποθετήστε ταινία και στο εξωτερικό κάτω μέρος, ώστε να σας είναι πιο εύκολο λόγω μηδενικού βάρους και για να αφεθείτε από τυχόν άγχος μήπως σας πέσει η κούτα και σπάσουν τα πράγματα μέσα. Η ολική καταστροφή κάποιας μονάδας αποθήκευσης σημαίνει και πλήρη απώλεια των πληροφοριών που υπήρχαν σε αυτήν, μιας και ανάκτηση χαμένων δεδομένων σε τέτοιες ζημιές δεν είναι εφικτή.

Όταν έρθει η στιγμή να κάνετε το τελικό κλείσιμο, ενώστε όπως και πριν τα καπάκια της κούτας, παράλληλα και όχι κάθετα σε κάθε περίπτωση, αλλά και τις ενώσεις της. Ως τελευταίο βήμα, κυρίως για δική σας διευκόλυνση, γράψτε έξω από το κουτί, όσο πιο συνοπτικά γίνεται, τι περιέχει η κάθε κούτα.

Πώς όμως πακετάρουμε σωστά τα υπολογιστικά είδη;

Βασικό στοιχείο για το πακετάρισμα είναι πριν την τοποθέτηση πραγμάτων στις κούτες, πέρα από την κολλητική ταινία στο εσωτερικό, να βάζετε στη βάση μια σημαντική ποσότητα χαρτιού. Το ιδανικό είναι η ποσότητα του χαρτιού να είναι τόση πολύ ούτως ώστε όταν ακουμπήσεις τη βάση να μην αισθάνεσαι το χαρτόνι από κάτω και φυσικά να είναι μοιρασμένο το χαρτί σε όλη την επιφάνεια.

Πολύ σημαντικό είναι τα βαρύτερα αντικείμενα να τοποθετούνται πρώτα κατά σειρά στην κούτα. Επίσης, κατά την εισαγωγή των αντικειμένων, προσοχή να μην υπάρχουν μεγάλα κενά ανάμεσά τους.

Πριν όμως βάλουμε ένα αντικείμενο στην κούτα θα πρέπει να το τυλίξουμε με τα κατάλληλα υλικά. Ποια είναι αυτά;

Το ρολό περιτυλίγματος προστατεύει τα αντικείμενα κυρίως από γρατζουνιές και σε δεύτερη φάση από τυχόν σπασίματα. Στην περίπτωση των υπολογιστικών ειδών, καλύτερη επιλογή είναι αυτή του αεροπλάστ.

Το αεροπλάστ προστατεύει τα αντικείμενά σας από οποιαδήποτε ζημιά και έχει το πλεονέκτημα ότι είναι διάφανο. Άρα όχι μόνο μπορείτε να είστε ήσυχοι για την ακεραιότητα των προσωπικών σας αντικειμένων, αλλά θα γίνει πολύ ευκολότερη η διαδικασία του ξε-πακεταρίσματος.

Το ρολό περιτυλίγματος ή το αεροπλάστ μπορούν να χρησιμεύσουν και σε γέμισμα κενών μεταξύ των αντικειμένων που μπορεί να υπάρχουν κατά την τοποθέτησή τους στην κούτα. Όπως και να έχει, τα δύο αυτά αντικείμενα θα σας λύσουν τα χέρια!

Ανάμεσα στα υπολογιστικά είδη βρίσκονται και τα καλώδια. Κανένας δε θα ήθελε να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να χρειάζεται να ξεμπλέξει πολλά μπερδεμένα μεταξύ τους καλώδια…

Για αυτό συγκεντρώστε όλα τα καλώδια που θέλετε να πακετάρετε και τυλίξτε το καθένα ξεχωριστά χρησιμοποιώντας ή κάποιο μεταλλικό σύρμα ή ακόμα πιο εύκολα, και με υλικά του σπιτιού, ρολά από χαρτί υγείας ή κουζίνας. Στην τελευταία περίπτωση πρέπει να τονιστεί πως υπάρχει κίνδυνος κατά τη μεταφορά να φύγουν οι κύλινδροι και να μπερδευτούν τα καλώδια.

Είναι κρίσιμο οι κούτες να μην έχουν πολύ βάρος ώστε να είναι ευκολότερες στη μετακίνησή τους. Ειδικά αν δεν ζητήσετε τη βοήθεια κάποια μεταφορικής εταιρείας, καλύτερα να πρέπει να μετακινήσετε πολλές αλλά ελαφριές κούτες, παρά λίγες και πολύ βαριές! Το βάρος επίσης αυξάνει τον κίνδυνο να σκιστεί η εκάστοτε κούτα και να καταστραφεί το περιεχόμενό της.

Το πακετάρισμα υπολογιστικών ειδών μπορεί να φαίνεται δύσκολο και αγχωτικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο απλό από ότι φαντάζεστε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να προσέχετε και να ακολουθείτε κάποια βήματα ευλαβικά, χωρίς να παραβλέπετε κανένα, γιατί τότε ρισκάρετε την ακεραιότητα και την ασφάλεια των αντικειμένων σας!

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr