Δημοτικό Ωδείο

5 Σεπτεμβρίου 202310:23

   Το Ωδείο του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης είναι αναγνωρισμένο μουσικό εκπαιδευτήριο και υπάγεται στον άμεσο έλεγχο και την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού. Η διδακτέα ύλη, τα προγράμματα και οι τίτλοι σπουδών, η διάρκεια φοίτησης και η εν γένει λειτουργία του Ωδείου καθορίζονται από σχετικούς νόμους, διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις.

   Στο Ωδείου του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης η εκπαίδευση ξεκινά με την μουσική προπαιδεία (Προσχολική ηλικία) και ολοκληρώνεται με την απονομή Πτυχίου ή Διπλώματος στα τμήματα των οργάνων και των θεωρητικών. Στους αποφοίτους που έχουν κατακτήσει υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο, το Ωδείο παρέχει τις ευκαιρίες να παρουσιάζονται συχνά στο κοινό και να προετοιμάζονται για την εισαγωγή τους στις σχολές Μουσικών Σπουδών (Α.Ε.Ι.)

Για άλλη μία φορά αρχίζει ο κύκλος του προγράμματος μουσικοκινητικής αγωγής- Μουσικής Προπαιδείας στο Ωδείου, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 – 6 ετών , προκειμένου να γνωρίσουν το μαγικό και συναρπαστικό κόσμο της Μουσικής .

 

Για τη φετινή σχολική χρονιά, θα λειτουργήσουν τα παρακάτω τμήματα και σχολές:                                                                             

Μουσική Προπαιδεία για παιδιά 4-6 ετών – Θεωρητικά μαθήματα – Παιδική χορωδία (ΔΩΡΕΑΝ) – Ανώτερα Θεωρητικά με τμήματα Αρμονίας (Ειδικό), Αντίστιξης, Φούγκας, Σύνθεσης  – Πιάνου – Πνευστά – Κιθάρα – Μονωδία (Έντεχνο Τραγούδι) Έγχορδα με τμήμα Βιολιού – Βυζαντινής.

Το Ωδείο πιστεύει ότι η μουσική παιδεία πρέπει να είναι προσιτή σε όλους, παρέχοντας σπουδές υψηλού επιπέδου με τα χαμηλότερα δίδακτρα.

Έναρξη εγγραφών :  1 Σεπτεμβρίου 2023

Δευτέρα- Παρασκευή (09:00-14:00 & 18:00-20:00)

Έναρξη Μαθημάτων: 2 Οκτωβρίου 2023

Τηλέφωνο: 25410 24542 (εσωτ. 2)

Διεύθυνση: Πλατεία Διοικητηρίου 1α– 67133

Ε-mail: odeio.kentropolitismouxanthis@gmail.com

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr