Ικανοποίηση των Αστυνομικών ΑΜ-Θ για το Προεδρικό Διάταγμα που ενισχύει την εξέλιξή τους

28 Φεβρουαρίου 202306:20

Με μια δημόσια ανακοίνωση εκφράζουν τα μέλη της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης την ικανοποίησή τους για τη νομοθετική εξέλιξη του χρόνιου αιτήματος για την εφαρμογή μιας σειράς ευνοϊκών ρυθμίσεων που σχετίζονται με τη βαθμολογική εξέλιξή τους.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει :  

“Κατόπιν των τελευταίων χρονικά ανακοινώσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την υπογραφή-προώθηση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο ρυθμίζει – επιλύει μείζονος σημασίας αιτήματα του συνδικαλιστικού μας κινήματος, οφείλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Ανδρέα ΒΕΛΛΙΟ καθώς και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, το οποίο αγωνιζόμενο αθόρυβα και αποτελεσματικά, με επιμονή και υπομονή, πέτυχε την εφαρμογή ευνοϊκών ρυθμίσεων για την βαθμολογική εξέλιξη των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, θεσμοθετείται η αύξηση των οργανικών θέσεων στους ανώτατους και ανώτερους βαθμούς (Υποστράτηγου 5, Ταξίαρχου 20 και Αστυνομικού Διευθυντή 30), η προαγωγή των Αστυνόμων Β΄ στον βαθμό του Αστυνόμου Α΄, ανεξαρτήτως κενών οργανικών θέσεων με τη συμπλήρωση 14 ετών υπηρεσίας Αξιωματικού, καθώς και των Αστυνόμων Α΄ στο βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή με τη συμπλήρωση 6 ετών στον βαθμό ή 20 ετών συνολικής υπηρεσίας Αξιωματικού.

Οι παραπάνω τροποποιήσεις αποτελούν ιδιαίτερα θετική εξέλιξη στη βαθμολογική στασιμότητα της επετηρίδας των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. των τελευταίων χρόνων, η οποία είχε εγκλωβίσει μεγάλη μερίδα μελών μας στους ίδιους βαθμούς, καταργώντας κατ’ ουσία κάθε προοπτική εξέλιξής τους.

Για το λόγο αυτό, ως εκπρόσωποι των Αξιωματικών – Ανθυπαστυνόμων της Α.Μ.Θ. εκφράζουμε την ευαρέσκεια και την ικανοποίησή μας για αυτή την εξέλιξη και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αρωγοί στο έργο της Ομοσπονδίας μας, για μια καλύτερη Αστυνομία στο πλευρό του πολίτη αλλά και του εργαζόμενου αστυνομικού.”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr