Καρποφορούν οι μοχλεύσεις Μέτιου και Αμοιρίδη για αναβάθμιση και κατασκευή νέων σιδηροδρομικών υποδομών στην ΑΜΘ

19 Φεβρουαρίου 202313:15

Με την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Μιχάλης Αμοιρίδης έχει από την πρώτη στιγμή θέσει υψηλά στην ατζέντα του την αναβάθμιση των υφιστάμενων σιδηροδρομικών υποδομών αλλά και την κατασκευή νέων με στόχο την επέκταση του δικτύου αλλά και την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και των αναπτυξιακών στόχων περιοχής μας.

Μάλιστα, αύριο Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου και μεθαύριο Τρίτη 21 Φεβρουαρίου θα γίνουν τεχνικές συναντήσεις, στην Αλεξανδρούπολη και στην Καβάλα, αντίστοιχα, μεταξύ της διοίκησης της Περιφέρειας της ΑΜΘ, της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και της ΟΣΕ Α.Ε.

Στις δύο συναντήσεις θα γίνει η παρουσίαση των δύο κομβικών έργων “Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο” και “Νέα Καρβάλη – Τοξότες”, τα οποία αναμένεται να ωφελήσουν την περιοχή από την πρώτη μέρα που οι αρμόδιοι φορείς θα θέσουν σε εφαρμογή το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας τους.

Τα παραπάνω τεχνικά έργα αποτελούν το αποτέλεσμα επίμονης εργασίας και διαρκών διαπραγματεύσεων του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και του Αντιπεριφερειάρχη Μιχάλη Αμοιρίδη τόσο με την Κυβέρνηση όσο και τους φορείς υλοποίησης των κατασκευαστικών έργων και θα είναι τα νέα “διαμάντια” που θα “στολίσουν” :

α. τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης -Τοξοτών,

β. τη σιδηροδρομική γραμμή Ορμένιο – Αλεξανδρούπολη, με διπλασιασμό της και 

γ. το σιδηροδρομικό δίκτυο και τις κτιριακές εγκαταστάσεις επί του υφιστάμενου δικτύου μεταξύ ΣΣ Στρυμώνα – ΣΣ Αλεξανδρούπολης.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr