Δεκάδες χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες ξαναζωντάνεψαν το Ξανθιώτικο Καρναβάλι

26 Φεβρουαρίου 202319:03

Χιλιάδες κόσμου, επισκέπτες, καρναβαλιστές και πληρώματα, συμμετείχαν και παρακολούθησαν σήμερα μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Ξάνθης, τόσο από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και πολλές γωνιές της χώρας μας, όσο και από τη γειτονιά μας στα Βαλκάνια, την Τουρκία και τη Βουλγαρία.

Οι Ξανθιώτες και ο Δήμαρχος Ξάνθης καλωσόρισαν όλον τον κόσμο που βρέθηκε στην πόλη μας και τίμησαν όλους τους καρναβαλιστές, που με αγάπη και μεράκι έφτιαχναν όλον αυτόν καιρό, τις πανέμορφες στολές τους, αναβιώνοντας και συντηρώντας τα έθιμά μας -δημιουργώντας, ουσιαστικά, τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές-Καρναβάλι Ξάνθης ενώ ευχαρίστησαν ιδιαίτερα «τα νέα παιδιά μας που συμμετείχαν σε όλες τις εκδηλώσεις των Γιορτών με κέφι και αισιοδοξία.

«Αυτό αξίζουν: να ζουν, να χαίρονται, να δημιουργούν.» δήλωσε ο Μανώλης Τσέπελης και συμπλήρωσε “Θα είμαι πάντα δίπλα τους, σε όλες τις αναζητήσεις τους. Δεν είναι μόνοι τους. Εμείς, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους φορείς θα στηρίξουμε την προσπάθεια των νέων, που αποτελούν και το μέλλον αυτού του τόπου.»

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση ολοκληρώθηκε με το παραδοσιακό κάψιμο του «Τζάρου», στη γέφυρα του Κόσυνθου.

Αύριο, Καθαρά Δευτέρα, την τιμητική της έχει η Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης, όπου με την αναβίωση αποκριάτικων δρώμενων οι επισκέπτες θα απολαύσουν παραδοσιακούς ήχους, δωρεάν νηστίσιμα εδέσματα και άφθονο κρασί.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr