Κανονικά συνεχίζεται η διενέργεια rapid tests μετά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις

27 Φεβρουαρίου 202321:09

Ιδιαίτερα αυξημένη εκτιμάται πως θα είναι η ανάγκη για διενέργεια διαγνωστικών rapid test στην Ξάνθη μετά την υλοποίηση του Καρναβαλιού στο οποίο φέτος συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες Ξανθιώτες και επισκέπτες.

Έτσι, από αύριο 28 Φεβρουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 3 Μαρτίου θα πραγματοποιούνται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δωρεάν έλεγχοι στον δήμο Ξάνθης για την ταχεία ανίχνευση της COVID- 19.

Τα σημεία όπου θα μπορούν να προσέρχονται οι πολίτες για τον δωρεάν έλεγχο είναι :

  • στο Κέντρο Υγείας Δήμου Ξάνθης- ISOBOX (πρώην ΙΚΑ) κατά τις ώρες 8:00-14:00
  • στο Ξύλινο Σπιτάκι (πρώην ΔΕΥΑΞ) κατά τις ώρες 8:30-14:00

Οι πολίτες προσέρχονται με τον προσωπικό Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και έχοντας, απαραίτητα, την αστυνομική τους ταυτότητα.

Προϋποθέσεις για τον έλεγχο ανηλίκων είναι η παρουσία ενός από τους γονείς/κηδεμόνες -διαφορετικά, θα πρέπει να επιδεικνύουν υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα είτε από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov.gr) είτε χειρόγραφη επικυρωμένη δήλωση ή παραπεμπτικό από το σχολείο τους.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα για δωρεάν τεστ στις δημόσιες δομές διάγνωσης Covid-19 έχουν όλοι οι πολίτες, ενώ σχετική βεβαίωση εκδίδεται μόνον για τους εμβολιασμένους.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr