Tη Δευτέρα ξεκινά η συνάντηση των Μουσικών Σχολείων στην Ξάνθη. Συνέντευξη Τύπου στο Δήμο Ξάνθης

25 Απριλίου 201402:54

Η επίσημη παρουσίαση του Χατζιδάκειου Φεστιβάλ –Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων” που πραγματοποιείται από τις 28 εως τις 30 Απριλίου στην Ξάνθη παρουσιάστηκε επίσημα σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Δημαρχείο Ξάνθης, ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Σάββας Μελισσόπουλος και ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Γιάννης Κακάρας, συνοδευόμενοι από τον Καθηγητή του Σχολείου και συντονιστή της εκδήλωσης, Παναγιώτη Σωτηρόπουλο.

Το Φεστιβάλ, που θα συγκεντρώσει στην Ξάνθη πλήθος Μουσικών Σχολίων και εκατοντάδες μαθητές, διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, το Δήμο Ξάνθης, το Δήμο Αβδήρων και το ΕΒΕ, ενώ υποστηρίζεται από την Ιερά Μητρόπολη και το Σύλλογο Γονέων του Μουσικού Γυμνασίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης επεσήμανε τη σημασία του Φεστιβάλ τονίζοντας: Στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο τη νέα γενιά και στόχος μας είναι να της δίνουμε πάντα τη δυνατότητα να εκφράζεται. Η νεολαία μας για ακόμη μια φορά θα λάμψει. Με την βεβαιότητα πως σήμερα γεννιέται κάτι καινούριο, που αύριο θα είναι ένας σπουδαίος θεσμός.

2014-04-24 13.41.52Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Σάββας Μελισσόπουλος, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η διοργάνωση του Φεστιβάλ με όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν ήταν μια επίπονη αλλά ιδιαίτερα σημαντική προσπάθεια, για την ευχαρίστησε όσους συνέδραμαν αλλά και τα στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης. Όπως σημείωσε, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να προσελκύσει μαθητές και μαθήτριες από τα Μουσικά Σχολεία όλης της χώρας, προβάλλοντας την πόλη του Μάνου Χατζιδάκι, την Ξάνθη, και την περιφέρειά Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης σε όλη την Ελλάδα .

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Μουσικού Γυμνασίου Γιάννης Κακάρας εξήρε τη συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου στην όλη προσπάθεια και τόνισε πόσο σημαντικό είναι για την πόλη αλλά και τους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου ότι αυτός ο θεσμός διοργανώνεται από την Ξάνθη και φιλοξενείται στη γενέτειρα του Μάνου Χατζιδάκη, δίνοντας την ιδιαίτερα διάσταση που δίνεται στους νέους μουσικούς για τη μουσική του μεγάλου μαέστρου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

programma xatizd 1programma xatzid 2programma xatzid 3programma xatzid 4

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr