Αυτή είναι η άσκηση που δεν πρέπει να κάνετε σύμφωνα με τους γυμναστές

18 Ιανουαρίου 201617:50

Εάν έχετε αποφασίσει ότι το 2016 θα είναι η χρονιά που θα ασχοληθείτε ενεργά με την φυσική σας κατάσταση, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει μία άσκηση που θα πρέπει να αποφύγετε.

Αυτή δεν είναι άλλη από τους κλασσικούς και γνωστούς σε όλους μας κοιλιακούς.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το Navy Times, μία ανεξάρτητη έκδοση που καλύπτει θέματα του αμερικανικού ναυτικού, ζήτησε να αποκλειστούν οι κοιλιακοί από τα τεστ φυσικής κατάστασης που κάνουν οι ναύτες δύο φορές τον χρόνο.

Συγκεκριμένα, το άρθρο χαρακτήρισε την άσκηση αυτή ως «απαρχαιωμένη και ότι προκαλεί πόνους στη μέση».

Πολλοί είναι εκείνοι οι γυμναστές, οι οποίοι συμφωνούν με την άποψη αυτή και έχουν αποκλείσει ήδη τη συγκεκριμένη άσκηση από τα προγράμματά τους. Ο γυμναστής Tony Horton είναι ένας από αυτούς. Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Πιστεύω ότι οι κλασσικοί κοιλιακοί έχουν δει και καλύτερες μέρες και έφτασε η ώρα να κάνουμε μία αλλαγή».

Ο λόγος είναι ότι η άσκηση των κοιλιακών ασκεί μεγάλη δύναμη στη σπονδυλική στήλη και μπορεί να δημιουργεί προβλήματα στους δίσκους.

Επιπλέον, έρευνα, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, που έγινε σε 1.500 στρατιώτες διαπίστωσε ότι 56% των τραυματισμών που είχαν προερχόταν από το τεστ σωματικής κατάστασης που έκαναν και συγκεκριμένα τους κοιλιακούς. Το 32% των τραυματισμών οφειλόταν στο τρέξιμο και το 11% στα push ups.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες ασκήσεις για να τονώσετε τους κοιλιακούς και τον κορμό σας. Η άσκηση «σανίδα» είναι, πλέον, μία από τις πιο συνηθισμένες ασκήσεις που χρησιμοποιούν πολλοί γυμναστές και δυναμώνει όχι μόνο τους κοιλιακούς, αλλά και όλο τον κορμό.

Μία ακόμα άσκηση που χρησιμοποιείται πέρα των κλασσικών κοιλιακών είναι οι κοιλιακοί που δεν σηκώνουν την πλάτη εντελώς από το έδαφος, τα λεγόμενα curl up.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr