Aπαντήσεις και επεξηγήσεις Σ.Ραψομανίκη για τα τεκταινόμενα στο ΔΠΘ

24 Οκτωβρίου 201602:12

Μετά από τις δημοσιεύσεις των επιστολών του Βασίλη Τσαουσίδη, (Καθηγητή ΗΜ&ΜΥ και Μέλος Συμβουλίου ΔΠΘ) στο Xanthipress και με τίτλο “Τι συμβαίνει στο ΔΠΘ;” ο Καθηγητής Σπυρίδων Ραψομανίκης με δική του επιστολή δίνει τις δικές του απαντήσεις και επεξηγήσεις για τα τεκταινόμενα στο ΔΠΘ.

Αναλυτικά η επιστολή του:

Αξιότιμε Κυρίες και Κύριοι,  συντάκτες του XANTHI PRESS

Προς απάντηση και επεξήγηση του δημοσιεύματός σας στην ιστοσελίδα σας, παραθέτω σύντομο ιστορικό, συμπληρωματικές επεξηγήσεις και όλα τα απαιτούμενα έγγραφα που τις συνοδεύουν.

Το εργαστήριο μου, χρησιμοποιεί το Αεροσκάφος CESSNA 310Q της εταιρίας ΑΕΡΟΦΟΤΟ έτσι όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής δομής EUFAR (http://www.eufar.org/aircrafts/66). Για την Επιστημονική Κοινότητα το εργαστήριό μου διαθέτει Ερευνητικό Αεροσκάφος (όχι για ιδιόκτητες βόλτες αλλά για έρευνα υπό μίσθωση). Είναι το μοναδικό στον Ελλαδικό χώρο και στην Ανατολική Μεσόγειο (πλην των Ισραηλινών Συναδέλφων). Επίσης συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας μέσω του προγράμματος  THE  GLOBAL CARBON PROJECT of the WMO:  http://www.europe-fluxdata.eu/home/sites-list, station name GR-Vcs : VOCALS). Είναι  ο μόνος σταθμός μέτρησης θερμοκηπιακών αερίων στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον  ιστό του, στην παλιά «Φωνή της Αμερικής» στο Δασοχώρι Ξάνθης. Φυσικά, εννοείται ότι αυτή η προβολή επαυξάνει την προβολή της Θράκης μαζί με όλα της τα άλλα επιτεύγματα.

Με βάση  την διεθνή μας εμπειρία και αναγνώριση, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πετύχαμε την Απονομή Εθνικής Υποδομής Έρευνας με Αεροσκάφος –Σταθμό Παρακολούθησης – και Δορυφόρους (Υποδομή FAROS- Facility for Airborne Research Observation and Sensing). Η υποδομή με βάση την Ξάνθη, είναι καταγεγραμμένη και καταχωρημένη στον Οδικό Χάρτη για Εθνικές Υποδομές της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας. [έγγραφο 1].

Ανέθεσα λοιπόν την οικονομική διαχείριση όλων μου των Ερευνητικών Προγραμμάτων για (α) το Αεροσκάφος,  (β) τον Σταθμό για τα Αέρια του Θερμοκηπίου στο Δασοχώρι και (γ) την Εθνική  Υποδομή,  στα ερευνητικά κέντρα ΕΚΕΤΑ (στο παρελθόν) και  ΑΘΗΝΑ,  για γνωστούς λόγους [έγγραφα 2  ,3– Δεν ΥΠΑΚΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΕ- Το Πανεπιστήμιο και η χώρα τσιφλίκι τους].

Το μέλημα λοιπόν της χρηστής αυτής διοίκησης είναι ότι «χάνει το δημόσιο (εννοούν το ΔΠΘ) από την διαχείριση των προγραμμάτων μου». Αυτό το μετέτρεψαν στην γλώσσα τους «κακούργημα κατάχρησης χρημάτων». Το δημόσιο χάνει ???? ΨΕΥΔΕΣ. Η ερώτηση της χρηστής διοίκησης του κου Καραμπίνη προς τις εισαγγελικές αρχές απαντώνται στην αναφορά μου προς την κα αναπληρώτρια Υπουργό Α. Αναγνωστοπούλου. [έγγραφο 4]. Εν συντομία, τα Ερευνητικά Κέντρα  «Αθηνά» και «ΕΚΕΤΑ» ανήκουν στο Δημόσιο (Υπουργείο Παιδείας). Έχω το δικαίωμα να συνεργάζομαι μαζί τους λόγω πρότερης συμπεριφοράς της Διοίκησης Καραμπίνη???  ΦΥΣΙΚΑ: ΝΟΜΟΣ 4009/2011 Άρθρο 23 ΠΑΡ 2. Οι καθηγητές πλήρους απασχόλησης μπορούν: α) Να αμείβονται από χρηματοδοτούμενα έργα που διαχειρίζεται το Ν.Π.Ι.Δ. οποιουδήποτε Α.Ε.Ι., το οποίο προβλέπεται στο άρθρο 58, ή οποιοδήποτε ερευνητικό ινστιτούτο ή κέντρο που εποπτεύεται από οποιοδήποτε Υπουργείο. Επίσης   ΝΟΜΟΣ 4009/2011  Άρθρο 3 Ακαδημαϊκή ελευθερία ΠΑΡ 1. Στα Α.Ε.Ι. κατοχυρώνεται η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών.

Πλήθος συναδέλφων το κάνουν ανά την επικράτεια. Ονομάζεται επίσης και  επιστημονική συνεργασία και οικονομία πόρων.

 

Οι ψευδορκίες και απόπειρα εξαπάτησης της δικαιοσύνης αναγράφονται στην αναφορά στην Αναπληρωτή Υπουργό [έγγραφο 4]. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΩΞΗ Η ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ  ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΙΝΗΣΕ Ο ΚΟΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ  ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΚΟΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΟΥΤΕ ΔΙΚΗ ΟΥΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ.

(πληροφορώ ότι για τα παραπάνω, διατηρώ και ασκώ όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου).

Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Ο ίδιος ο πρύτανης και οι περί αυτόν  ελέγχονται από τους ελεγκτές οικονομικού εγκλήματος και δημόσιας διοίκησης για σωρεία θεμάτων όπως αναγράφονται στα έγγραφα 56 και 7   που σας αποστέλλω.  

Άρα παρακαλώ η εστίαση των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης  θα πρέπει να κατευθύνεται προς την εξιχνίαση και στο πόρισμα των ελεγκτών και όχι σε δικά μας ΔΗΘΕΝ οικονομικά κακουργήματα. Η συνήθης πρακτική:  «για να αποφύγουν την εστίαση στα δικά τους, ψευδορκούν και προσπαθούν να ρίξουν το φως του προβολέα αλλού» πρέπει να αποδομείται από τα τοπικά και εθνικά μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Γκεμπελικές πρακτικές διαστάσεων Μινχάουζεν).

Παρακαλώ επίσης όπως δημοσιεύσετε αυτούσιο το κείμενο και διαθέσετε σε όποιον ζητήσει, τα επισυναπτόμενα έγγραφα.

Με εκτίμηση

34344343

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr