Έρχονται τα νέα voucher: Αντιστρέφεται η χρηματοδότηση, στους ανέργους το 80% των χρημάτων

19 Ιανουαρίου 201610:04

Στην αναμονή βρίσκονται χιλιάδες άνεργοι στη χώρα μας περιμένοντας ta  προγράμματα απασχόλησης. Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου κάθε τόσο φροντίζει να ενημερώνει τους υποψηφίους για τα προγράμματα που σχεδιάζονται και πρόκειται να υλοποιηθούν.To  υπουργείο σχεδιάζει για το επόμενο διάστημα την υλοποίηση έξι νέων προγραμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 185,5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα απευθύνονται σε 47.000 νέους ανέργους. Μάλιστα, η υπουργός υποστήριξε ότι θα δοθούν συνολικά 393 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους της χώρας μας, ενώ σύμφωνα με την ίδια, η απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων για τα προγράμματα αυτά βρίσκεται ήδη στο 90%.

Μάλιστα, στα νέα προγράμματα αντιστρέφεται η μορφή της χρηματοδότησης υπέρ των ανέργων. Όπως είναι γνωστό, στο παρελθόν υπήρξε τεράστιο κύμα αντιδράσεων από τους ανέργους αλλά και μεγάλες δημοσιογραφικές έρευνες για το ρόλο των ΚΕΚ στη διαδικασία και πλέον τα νέα προγράμματα έχουν αντιστρέψει τους όρους της χρηματοδόσητης υπέρ των ανέργων, στους οποίους θα φτάνει το 80% των πόρων, σε αντίθεση με το 30% που κατευθυνόταν στους ανέργους, κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο.

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ VOUCHER

Στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να εκδοθεί η πρόσκληση του αναθεωρημένου προγράμματος επιταγής κατάρτισης και απασχόλησης «Voucher 29-64», που θα προσφέρει σε 26.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, εγγυημένη απασχόληση έξι μηνών σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, έναντι αμοιβής 5.500 ευρώ.

Το πρόγραμμα αφορά στους κλάδους: Εμπόριο, Logistics, Εργα υποδομής, Ενέργεια, Τουρισμό, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Τρόφιμα-Ποτά και Περιβάλλον.

Στοιχεία από aftodioikisi.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr