Έξω από το Υπουργείο Εργασίας αύριο οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Καβάλας

8 Ιουνίου 202116:00

Έξω από το Υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού και της Κυβέρνησης, θα κατασκηνώσουν αύριο Τετάρτη 9 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Καβάλας, στο πλαίσιο ενός νέου κύκλου δυναμικών κινητοποιήσεων. Μάλιστα, η Ο.Ε.Χ.Β.Ε καλεί όλα τα σωματεία-μέλη της καθώς και το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων να πλαισιώσουν αυτή την πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΕΧΒΕ, “ο αγώνας των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας κλιμακώνεται για την αποτροπή των παράνομων, καταχρηστικών και εκδικητικών απολύσεων που απεργάζεται η ιδιοκτησία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Η ώρα της ευθύνης έφτασε… Κυβέρνηση και Υπουργείο Εργασίας οφείλουν επιτέλους να διαφυλάξουν τη νομιμότητα και το κράτος δικαίου.”.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι βάλλονται και εναντίον του Υπουργείου Εργασίας και της Γενικής Γραμματέως του, αναφέροντας συγκεκριμένα: “Είναι ξεκάθαρο πως πρακτικές «Ποντίου Πιλάτου», όπως αυτές που υιοθετούνται από το Υπουργείο Εργασίας, δια μέσω της Γενικής Γραμματέως Εργασίας κας Στρατινάκη, λειτουργούν αποκλειστικά ως ενθάρρυνση της εργοδοτικής πλευράς που ξεκίνησε την προσχηματική «διαβούλευση» προκειμένου να ολοκληρώσει την προειλημμένη απόφασή της για τη μαζική απόλυση 133 εργαζομένων. Οι 133 εργαζόμενοι, οι μόνοι με σύμβαση αορίστου χρόνου σε μια πολύ βαριά χημική βιομηχανία, βιώνουν, εδώ και 6 χρόνια, δέχονται ένα απόλυτο ανθρωποκυνηγητό, ένα μαρτύριο επαγγελματικής, οικονομικής και κοινωνικής τους εξόντωσης. 6 χρόνια «παρέλασης» εταιρειών που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στις εγκαταστάσεις των Λιπασμάτων Καβάλας διαμορφώνοντας έναν λαβύρινθο διώξεων και καταστρατήγησης θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων.

Η ανοχή σε αυτή την ανομία είναι πλέον ΣΥΝΕΝΟΧΗ. Κανείς δεν μπορεί να κρύβεται, κανείς δεν έχει το «άλλοθι» πως δεν γνωρίζει, κανείς δεν δικαιούται να κλείνει τα μάτια στον ορυμαγδό της παραβατικότητας με την απόλυση όλων των εργαζομένων αορίστου σύμβασης ενώ ταυτόχρονα στο χώρο των εγκαταστάσεων εργάζονται 500 εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου μεταφερόμενοι κάθε χρόνο σε διαφορετική εταιρεία με στόχο  να μην αποκτήσουν ποτέ εργασιακά δικαιώματα με κυριότερο αυτό της σύμβασης αορίστου χρόνου, παράλληλα οι παρένθετες εταιρείες σωρεύουν χρέη σε Ασφαλιστικά Ταμεία, Δημόσιο και Ιδιώτες.”

Παραμονή της παρουσίας των εργαζομένων .

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr