10 λόγοι για να εργαστεί κάποιος σε οίκο ευγηρίας

5 Αυγούστου 202110:58

Η εργασία με ηλικιωμένους είναι λειτούργημα και απαιτεί σωματική και πνευματική αντοχή. Ειδικά σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, όπως ο Άγιος Στυλιανός https://www.agstylianos.gr/ , που ο σεβασμός προς τους φιλοξενούμενους είναι αδιαμφισβήτητος, οι υπάλληλοι αγαπούν αυτό που κάνουν.

Σε συνεντεύξεις τους πριν προσληφθούν μερικοί από τους λόγους που τους κάνουν να εργάζονται στον συγκεκριμένο τομέα είναι:

  • Η αγάπη και η στοργή που δίνουν αναγνωρίζεται από τους ηλικιωμένους και κάνουν τα πάντα για να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους.
  • Τους αρέσει να βοηθούν τους ηλικιωμένους να ζουν μια αξιοπρεπή ζωή και να βελτιώνεται η κατάστασή τους συνεχώς.
  • Ακούν πολλές ιστορίες από τις ζωές των ηλικιωμένων και έτσι η δουλειά τους γίνεται πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Παράλληλα, οι ίδιο οι φιλοξενούμενοι περνούν καλύτερα τις μέρες τους όταν λένε ιστορίες από το παρελθόν και η μέρα τους αποκτά περισσότερο νόημα.
  • Είναι μια εργασία που όσο πιο πολλά προσφέρεις τόσο περισσότερο αναγνωρίζεται η προσπάθεια. Σε ελάχιστους τομείς συμβαίνει αυτό.
  • Κάθε φιλοξενούμενος είναι διαφορετικός, έχει τις δικές του ανάγκες και είναι μια νέα σελίδα στο βιβλίο. Μονάδες φροντίδας όπως ο Άγιος Στυλιανός, υποδέχονται ανθρώπους με μυοσκελετικά προβλήματα, σημάδια άνοιας, καρδιακά νοσήματα, προβλήματα κινητικότητας, θεραπεία από ατύχημα κλπ.
  • Δίνεται η ευκαιρία να συνδυάσουν κάποια χόμπι όπως η μουσική, η ζωγραφική και η χειροτεχνία, για να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στις μονάδες. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της λειτουργίας τους, που βοηθάει στην κοινωνικοποίηση των ηλικιωμένων και τους δίνει πολύ χαρά, αυξάνοντας το αίσθημα της προσφοράς στην κοινότητα.
  • Παρέχεται η δυνατότητα για συνεχή εκπαίδευση σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σεμινάρια, μαθήματα, ομιλίες για όσους θέλουν να διερευνήσουν νέους ορίζοντες και να μένουν ενημερωμένοι στο αντικείμενο της εργασίας τους.
  • Δημιουργείται μια προσωπική σχέση μεταξύ ηλικιωμένων και φροντιστών, που πολλές φορές είναι ωφέλιμη για την ψυχική υγεία και των δύο. Για παράδειγμα, αν ένας φροντιστής έχει χάσει τους γονείς του, μέσα από τη δουλειά του, έχει την ευκαιρία να φερθεί στους ανθρώπους όπως ακριβώς θα έκανε στην οικογένειά του. Αυτό θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει κάπως την απώλειά τους.
  • Από μια θέση εργασίας δίνεται η δυνατότητα να εργαστεί κανείς σε διάφορα τμήματα του οίκου ευγηρίας όπως το διοικητικό, το παραϊατρικό, το marketing και φυσικά στη φροντίδα των φιλοξενούμενων. Ακόμα και με την εμφάνισή τους, τα ρούχα που θα φοράνε, το χτένισμα και τον καλλωπισμό τους.
  • Υπάρχει συναδελφική αλληλεγγύη. Είναι από τους λίγους επαγγελματικούς χώρους που ο ένας φροντιστής κατανοεί και υποστηρίζει τον άλλο. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός, παρά μόνο βοήθεια.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr