Πανελλαδικές: 1 στους 5 δεν έπιασε ούτε 7.000 μόρια – Μόνο 55 αριστούχοι με πάνω από 19.500 μόρια

6 Ιουλίου 201602:51

Τουλάχιστον 18.500 μόρια θα χρειαστούν εφέτος για το “ξεκλείδωμα” της τελευταίας σε βάσεις Ιατρικής Σχολής, ενώ στις Νομικές Σχολές η είσοδος θα απαιτεί τουλάχιστον 17.500 μόρια.

Αυτό προκύπτει μεταξύ άλλων από την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων για την κλιμάκωση των μορίων εισαγωγής των υποψηφίων που διαγωνίστηκαν με το νέο σύστημα, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Απο χθες εξάλλου, όσοι υποψήφιοι συμμετείχαν στα Ειδικά Μαθήματα μπορούν να αναζητήσουν τις βαθμολογίες τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr

Και τα στατιστικά στοιχεία των μορίων, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις που έχουν ως τώρα διατυπωθεί για την πορεία των εφετινών βάσεων που θα ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με τις οποίες αναμένεται βουτιά βάσεων στις παιδαγωγικές σχολές, πτώση στις Οικονομικές, εκπλήξεις στις Πολυτεχνικές, άνοδος στις Ιατρικές και αυξομοιώσεις στις Νομικές και Φιλολογικές σχολές.

Εκτός αυτών, τα νέα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι ένας στους πέντε υποψηφίους των εφετινών πανελλαδικών, δεν κατάφερε να πιάσει ούτε 7.000 μόρια (με άριστα τα 20.000). Συγκεκριμένα, απο τους 100.005 υποψηφίους όλων των ομάδων προσανατολισμού και επιστημονικών πεδίων, 19.863 δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 7.000 μόρια. Αντίθετα, οι αριστούχοι με πάνω απο 19.500 μόρια ήταν μόλις 55 άτομα!

Τέλος, επιβεβαιώνεται και η πρόβλεψη για μεγάλη κάθοδο των βάσεων στις παιδαγωγικές σχολές του 4ου πεδίου Επιστημών της Εκπαίδευσης και, λιγότερο, στις Οικονομικές σχολές.

Στο μεταξύ, λήγει την ερχόμενη Παρασκευή η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των Μηχανογραφικών δελτίων και το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε μια μετονομασία πανεπιστημιακού Τμήματος.

Πρόκειται για το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης με έδρα τα Χανιά (κωδ. 331) που μετονομάζεται σε Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Επίσης, το μετονομαζόμενο τμήμα εξομοιώνεται με τα ομότιτλα τμήματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κάτι που ενδιαφέρει τους δικαιούχους μετεγγραφής. Εξάλλου το Τμήμα Ραδιολογίας – Ακτινολογίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας (κωδ. 627), μετονομάζεται σε Τμήμα Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας, χωρίς
μεταβολή γνωστικού αντικειμένου.

Πηγή: Τα Νέα

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr