tellogloy-tasos-thumb

Μία Σύγκρουση για τα Σύμβολα. Του Τάσου Τέλογλου

18 Ιουνίου 201309:36

Η χθεσινή απόφαση του ΣτΕ δέν κρίνει τη συνταγματικότητα της πράξης νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης. Επιβεβαιώνει όμως τη θέση του γράφοντος ότι το σήμα ενός δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα δεν «πέφτει». Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι την ώρα που ο διαχειριστής του protagon ανεβάζει αυτό το κείμενο θα εκπέμπει και πάλι η ΕΡΤ. Πώς; Δικό της πρόβλημα .Αλλά και δικό μας. Διότι προφανώς όλο αυτό θα το πληρώσουμε λίγο ακριβότερα απ όσο αρχικά είχαν υπολογίσει οι εμπνευστές του διαβήματος της περασμένης Δευτέρας.

Όμως η ερμηνεία της απόφασης από τους τρείς κυβερνητικούς εταίρους δείχνει ότι το πρόβλημα δεν είναι του κ. Μενουδάκου ή του ΣτΕ αλλά των κομμάτων της χώρας .Αυτά έχουν ένα πρόβλημα παραπάνω σήμερα το πρωί: να ανοίξουν τον φορέα που έκλεισε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός . Όσο προσπαθούν να λύσουν, το πρόβλημα τόσο θα βυθίζονται στην αδυναμία τους να παράγουν αλλαγή σε ό,τι αφορά τη δημόσια διοίκηση και την ανάγκη να φύγουν υπάλληλοι. Είναι κοινό μυστικό ότι και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης διορίζουν σήμερα σε θέσεις με την αριθμητική σχέση 4-2-1 (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και έχουν γραμμένη στα παλιά τους τα παπούτσια της αξιοκρατία . Δεν μπορούν να αποδεχθούν στην λογική τους άλλη δημόσια τηλεόραση από εκείνη που είναι κρατική, δηλαδή από εκείνη που ελέγχουν. Το αποδεικνύουν με κάθε τοποθέτηση που κάνουν και οι εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Οι άνθρωποι θεωρούν το κράτος τσιφλίκι τους .Μιλούν για μεταρρυθμίσεις, αλλά επιδιώκουν τη διατήρηση του απόλυτου ελέγχου .Αυτό έχουν μάθει και δεν μπορούν να κάνουν κάτι διαφορετικό .Στη διοίκηση πρέπει να μπαίνουν οι πελάτες τους .Και οι πελάτες τους ,όσο και αν κάποιοι σκίζουν τα ιμάτιά τους για το αντίθετο , θέλουν αυτή τη σχέση.

Και επειδή ορισμένοι από το protagon εγκαλούν τον γράφοντα και άλλους για κορπορατίστικη αλληλεγγύη σε συναδέλφους έχω ορισμένες εξαιρετικά μη κορπορατίστικες προτάσεις που θα μπορούσαν να διασώσουν ένα μεγάλο αριθμό εντίμων εργαζόμενων της ΕΡΤ αν η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να καθαρίσει – όπως υποστηρίζει – την “κόπρο του Αυγεία”. Στην Γενική Γραμματεία Τύπου και Πληροφοριών απασχολούνται παραδοσιακά δημοσιογράφοι .Μερικές εκατοντάδες. Τι ακριβώς δουλειά κάνουν αυτοί οι υφιστάμενοι του κ Κεδίκογλου και τι απάντησε η ηγεσία του υπουργείου του με τη δυνατότητά τους να μετακινηθούν μέσα στο δημόσιο;

Μένει η δέσμευση μας απέναντι στους δανειστές μας .Είναι η σημαντικότερη παράμετρος της συζήτησης για την ΕΡΤ καθώς η θέση Σαμαρά και Βενιζέλου και Κουβέλη ότι δεν θα υπάρξουν μαζικές απολύσεις στο δημόσιο υπαινίσσεται ότι μία χώρα της ΕΕ με 11 εκατομμύρια πληθυσμό χρειάζεται 640.000 δημόσιους υπάλληλους, μεταξύ των οποίων 55.000 αστυνομικούς και 200.000 εκπαιδευτικούς .Ε, δεν τους χρειάζεται. Οι πολιτικοί της συγκυβέρνησης με τις υπογραφές τους το έχουν αποδεχθεί αυτό αλλά δεν θέλουν να το εφαρμόσουν. Για αυτό και η σύγκρουση για την ΕΡΤ είναι μία σύγκρουση για τα σύμβολα. Η ουσία, αν θέλουμε μικρότερο και πιο αποτελεσματικό κράτος, μετά από μιας εβδομάδας συζήτηση, δεν έχει απαντηθεί ακόμα .Και φοβούμαι ότι θα αργήσει να απαντηθεί.
πηγή: www.protagon.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr