Αιτήσεις για τη νέα Δημόσια Τηλεόραση

23 Ιουλίου 201317:00

Στη δημοσιότητα δόθηκε η προκήρυξη για τη στελέχωση της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία στελέχωσης της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης (ΔΤ) με νέo προσωπικό για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών του ειδικού διαχειριστή, ασκούντος για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου των δικαιωμάτων της καταργηθείσας EPT AE.

Την προκήρυξη των προσλήψεων που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση συντονίζει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο δέχεται και τις ηλεκτρονικές αιτήσεις των υποψηφίων. Το νέο προσωπικό θα είναι κυρίως εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ, εξαιτίας της άμεσης ανάγκης χρήσης των μηχανημάτων και των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στην Κατεχάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση θα προσληφθούν 589 άτομα από όλες τις ειδικότητες και έως ότου γίνει δυνατόν η ΔΤ να εκπέμψει από τις εγκαταστάσεις της Αγιας Παρασκευής.

Στην εγκριτική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται χαρακτηριστικά πως εγκρίνεται η πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών, για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών του ελληνικού Δημοσίου και ειδικότερα για τη μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων κατά το μεταβατικό χρονικό διάστημα μέχρι τη σύσταση του μόνιμου δημόσιου φορέα ραδιοτηλεόρασης .

Όροι συμμετοχής

Προκειμένου να διεκδικήσουν με αξιώσεις μία από τις θέσεις της προκήρυξης οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών, να γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα σε βαθμό επαρκή για την άσκηση των καθηκόντων τους (προσκομίζοντας πιστοποιητικό ελληνομάθειας), να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα και να μην έχουν κώλυμα πρόσληψης, ήτοι να μην είναι υπόδικοι για κακούργημα ή να μην έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα σε οποιαδήποτε ποινή. Επίσης να κατέχουν τους απαραίτητους τίτλους σπουδών, να μην κατέχουν έμμισθη θέση ή απασχόληση στον δημόσιο τομέα, καθώς και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, να έχουν προηγούμενη ευδόκιμη υπηρεσία σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα στην ειδικότητα για την οποία υποβάλλουν αίτηση, ενώ οι άντρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμη απαλλαγή.

Υποβολή αιτήσεων

Εκτός των 589 δίμηνων προσλήψεων, σι υπόλοιπες περίπου 1.500 θέσεις θα καλυφθούν από τις αιτήσεις που υποβαλλονται αυτό το διάστημα και οι ενδιαφερόμενοι δεν θα χρειαστεί να υποβαλουν ξανά αιτήσεις. Η ανακοίνωση της νέας προκήρυξης θα ακολουθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα και μόλις καταστεί ελεύθερη η χρήση των εγκαταστάσεων των Ραδιομεγάρων Αγ. Παρασκευής (Αθήνα) και Θεσ/νίκης της καταργηθείσας ΕΡΤ ΑΕ.

Σημειώνεται πως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 2α Αυγούστου. Περισσότερες πληροφορίες στον δικτυακό τόπο τσυ υπουργείου Οικονομικών (www.minfin.gr).

(Έθνος)

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]