an_dimitriou_vroxi

Καταγγελία Σ. Κοκκινίδη για την Αν. Δημητρίου

22 Οκτωβρίου 201009:49

an_dimitriou_vroxiΚαταγγελία για την πορεία των έργων στην οδό Ανδρέου Δημητρίου δημοσιοποίησε ο γνωστός πολίτης της Ξάνθης και πρώην Αντιπρόεδρος του Επμελητηρίου Σταύρος Κοκκινίδης.

Στην καταγγελία και με αφορμή τα πρόσφατα προβλήματα που προκάλεσε η νεροποντή στην οδό, αναφέρεται σε επανειλημμένες εκκλήσεις πολιτών της οδού προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες προκειμένου να προβλεφθούν τα προβλήματα, οι οποίες δεν εισακούστηκαν.

Επικεντρώνει στο ζήτημα των αγωγού ομβρίων, ο οποίος σκεπάστηκε από τα νέα πεζοδρόμια και έμειενα ανενεργός πλέον, και επιτίθεται τόσο στη Δημοτική Αρχή καλώντας να ζητήσει συνγώμη από τους κατοίκους και τους επαγγελματίς αλλά και στην αντιπολίτευση , στην οποία αποδίδει ευθύνη επειδή δεν έθεσε έγκαιρα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά η καταγγελία αναφέρει:

Μετά από επτά μήνες απίστευτης ταλαιπωρίας-αγανάκτησης των πολιτών και οικονομικού μαρασμού των επαγγελματιών, φθάσαμε σήμερα 19/10/2010 ύστερα από έντονη βροχόπτωση, η οδός Ανδρέα Δημητρίου να μετατρέπεται σε ορμητικό ποτάμι, (πλημμύρισαν καταστήματα, κινδύνευσαν να παρασυρθούν άνθρωποι και αυτοκίνητα)   που η επικινδυνότητά του τρομοκράτησε τους πολίτες και τους καταστηματάρχες.

Όλο αυτό το διάστημα οι επανειλημμένες παραστάσεις και εκκλήσεις μας προς τον υπεύθυνο του έργου από την πλευρά του Δήμου κ. Γραμματικόπουλο Απόστολο αλλά και του προϊσταμένου των τεχνικών υπηρεσιών κ. Τερζόγλου, αγνοήθηκαν παντελώς.

Όλοι γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη οδός συγκεντρώνει μεγάλες ποσότητες ομβρίων υδάτων που κατεβαίνουν από τη Χρύσα και καταλήγουν δια μέσου των καθέτων στην Ανδρέα Δημητρίου!

Τι όφειλαν λοιπόν να θέσουν ως προτεραιότητα οι υπεύθυνοι της «μελέτης» και υλοποίησης του έργου για την ανάπλαση της κεντρικής οδού; Να κατασκευάσουν επί πλέον φρεάτια όμβριων συνδέοντας αυτά με τον κεντρικό αγωγό που υπάρχει κάτω από την οδό!

Αντί όμως της αναγκαίας βασικής αυτής επιλογής αυτοί κατήργησαν τα υπάρχοντα φρεάτια όμβριων στη δεξιά πλευρά του δρόμου κατασκευάζοντας πεζοδρόμιο (που στην εξέλιξη του έργου μετέτρεψαν σε χώρο στάθμευσης), αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις!

Οι προειδοποιητικές νεροποντές του καλοκαιριού που είχαν προηγηθεί, ιδιαίτερα στις 28/07/10 που είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν υπόγεια και έφεραν στην επιφάνεια τις παραπάνω διαπιστώσεις  δεν  προβλημάτισαν τους υπεύθυνους παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας.

Όσο τώρα για τα επιχειρούμενα άλλοθι περί ακραίων καιρικών φαινομένων, ανεπάρκειας της εργολαβίας ή ότι τα «έργα» είναι ακόμη σε εξέλιξη και ότι θα αντιμετωπισθούν στο μέλλον  από την πλευρά του Δήμου, αυτές αποτελούν ανεύθυνες δικαιολογίες που δεν πείθουν κανένα. Αναρωτηθήκατε άραγε από τα γραφεία σας τι θα συνέβαινε εάν η έντονη βροχόπτωση συνεχιζόταν για αρκετές ώρες ακόμη!

κ. Στυλιαννίδη, μια στοιχειώδης κίνηση από την πλευρά σας θα ήταν να ζητήσετε συγνώμη από τους πολίτες και τους επαγγελματίες για την ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση που υπέστησαν, αλλά ταυτόχρονα έχετε χρέος να μεριμνήσετε ώστε να γίνουν άμεσα τα απαραίτητα φρεάτια πριν είναι αργά!!!

Η αντιπολίτευση στο Δήμο όφειλε έγκαιρα να ελέγξει και να θέσει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να προλάβει τις δυσάρεστες αυτές εξελίξεις.

Μπορεί να το κάνει υπεύθυνα τώρα.

Σταύρος Κοκκινίδης

 

an_dimitriou_vroxi_2

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr