(Εδώ Γράφεις Εσύ) : Αχ Θεολόγε…

24 Οκτωβρίου 201611:32

Η ανακοίνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ανέφερε: «Η μακρά και ”λαμπρή” πορεία τέτοιων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο κόμμα είναι διαχρονικός κάτοχος του ”ηθικού πλεονεκτήματος”, σε σημείο να θέλει να σπιλώσει το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Φανταζόμαστε ότι η είδηση της καταδίκης του στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τύχει της γνωστής προβολής από τηλεοπτικούς σταθμούς, δηλαδή, μάλλον θα αποσιωπηθεί. Ελπίζουμε να διαψευσθούμε».

Δύο φορές ισόβια σε σένα το στέλεχος της ΝΔ, Είδες πως τα φέρνει η ζωή; Τώρα έγινες στέλεχος κόμματος, δεν έχεις όνομα, ιδιότητα, ιστορία, έχεις μόνο κομματική ταυτότητα. Δεν έχεις αυτοδιοικητική ιστορία 24 χρόνων, δεν υπήρξες Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, είσαι μόνο στέλεχος κόμματος που πρέπει να πληρώσει, γιατί απλά διάλεξες λάθος κόμμα. Όλοι αυτοί που κάποτε σε έγλυφαν, σου φιλούσαν το χέρι (γνήσιο γνώρισμα των της συνομοταξίας των οσφυοκαμπτών), όσοι συνωστίζονταν έξω από το γραφείο σου για κάποια δημοσίευση στον τύπο ή για να βολέψουν κάποιο συγγενή ή φίλο τους σε μία δουλειά εποχιακή, τώρα έβαλαν την τήβεννο του λαϊκού δικαστή και κρατώντας το τσεκούρι του τιμωρού, του εντιμότατου κριτή των πάντων, του πολυπράγμονα δημοσιογράφου υπηρέτη του δημοσίου συμφέροντος και σε κατα κεραυνώνουν ως το όνειδος μιας άλλης αμαρτωλής εποχής. Δις ισόβια για τη διεφθαρμένη κομματική ιδιότητά.

Δεν το λέμε εμείς. Αυτοί το είπαν και το διαφήμισαν. Βλέπεις, είναι θέμα ηθικού πλεονεκτήματος. Θα ‘θελα να ήξερα πόσα ισόβια έπρεπε να ακούσει αυτός που (με αμφίεση λαϊκού οργανοπαίχτη) παρίστανε τον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας κι επί ένα 6μηνο έπαιζε το μέλλον της χώρας στα ζάρια, φορτώνοντάς την με 96 δις, ή να μου εξηγήσει κάποιος γιατί αυτός που έκοψε κομματάκια την αγαπημένη του και την πέταξε στη λίμνη, άκουσε 18 χρόνια.

Τι σημασία όμως έχει; Βλέπεις η δικαιοσύνη που οι κριτές σου οραματίζονται δεν είναι το ίδιο ευαίσθητη, όταν ακούει για διασπάθιση δημοσίου χρήματος από προγράμματα απασχόλησης ή από κονδύλια για τους μετανάστες ακόμα και αν καταγγέλλονται από τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, στην παρούσα εποχή του ηθικού πλεονεκτήματος.

Αχ Θεολόγη, ήσουν σε λάθος κόμμα τη λάθος στιγμή. Δεν διάλεξες την ευλυγισία και την χαμαιλεοντική προσαρμοστικότητα των σημερινών κριτών σου. Μέθυσες από την αναγνωρισιμότητα και τώρα βιώνεις την απορροφητικότητα του αλεξικέραυνου των αναθεμάτων. Κουράγιο όμως! Θαρσεί, η Δικαιοσύνη στο τέλος θα νικήσει, φίλε μου. Όσο για τους χαρούμενους και δραστήριους δημοσιολόγους της διαφάνειας και της ηθικής,  ασ’ τους να χτίζουν παλάτια και κάστρα ηθικής στην άμμο της αμετροέπειας τους. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρων οι κότες!

Δημοσθένης ο επιμελής

Αν θες να γράψεις και εσύ το δικό σου κείμενο δεν έχεις παρά να μπεις στο Μενού Εδώ Γράφεις Εσύ και με 3 απλά βήματα να ανεβάσεις το κείμενο σου

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr