Αποκλεισμένη η Σαμοθράκη – «Σανίδα σωτηρίας» από το Λιμενικό

30 Δεκεμβρίου 201818:33

Γύρω στις 9:00 σήμερα το βράδυ μεγάλο σκάφος του λιμενικού θα προσαράξει στο λιμάνι της Σαμοθράκης, την Καμαριώτισσα, προκειμένου να μεταφέρει στην ηπειρωτική χώρα ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί, ενώ περίπου 2,5 ώρες αργότερα θα βρίσκεται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, για να μεταφέρει στη Σαμοθράκη κατοίκους του νησιού, οι οποίοι εδώ και δύο μέρες δεν μπορούν να πάνε στις οικογένειές τους.

Επίσης, από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να ανακοινωθεί ότι ένα ακόμα πλοίο, το οποίο θα βρίσκεται το βράδυ της Κυριακής ή το αργότερο το πρωί της Δευτέρας στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, θα μεταφέρει οχήματα στο νησί, προκειμένου να τροφοδοτηθεί η Σαμοθράκη με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Τα παραπάνω ανέφερε στο ethnos.gr ο δήμαρχος του νησιού, Θανάσης Βίτσας, σημειώνοντας ότι μετά από δύο μέρες αποκλεισμού του νησιού, επειδή χάλασε το απόγευμα της Παρασκευής το μοναδικό πλοίο που εκτελεί δρομολόγια από και προς τη Σαμοθράκη, υπάρχει πλέον ανεπάρκεια σε γάλατα και ζαρζαβατικά. 

Ο ίδιος ανέφερε ακόμα ότι μόνο τη φετινή χρονιά η Σαμοθράκη έχει εγκλωβιστεί τρεις φορές ακτοπλοϊκά. «Δυστυχώς, δε είναι η πρώτη φορά, που η Σαμοθράκη αντιμετωπίζει αυτό το αδιέξοδο. Ακόμα κι αν η βλάβη στο πλοίο φαίνεται ως τυχαίο γεγονός, θα μπορούσε να αποφευχθεί, αφού στο συγκεκριμένο καράβι έγινε λεπτομερειακό σέρβις επί 3,5 μήνες την περασμένη άνοιξη, Κλείνω 48ωρο στο δημαρχείο και βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, αλλά και με το γενικό γραμματέα του υπουργείου, Διονύση Τεμπονέρα. Έχουμε θέσει στο τραπέζι όλα τις πιθανές λύσεις και όλα τα πιθανά σενάρια. Αυτό που ζητάνε κάποιοι για συνδρομή πλοίου του πολεμικού ναυτικού, είναι ανέφικτο να γίνει», σημείωσε ο κ. Βίτσας.

Τραγελαφικές καταστάσεις

Ο κ. Βίτσας παρουσίασε στο ethnos.gr τραγελαφικές καταστάσεις που έζησαν δημότες του το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν η εταιρεία που έχει την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, έβαλε άλλο πλοίο, για να αντικαταστήσει αυτό που χάλασε. «Πήραν την έγκριση του υπουργείου για να μπει άλλο πλοίο. Ο κόσμος έκοψε εισιτήριο, περίμενε για 3,5 ώρες στο πλοίο, προκειμένου να αναχωρήσει και τελικά τους είπαν ότι και σε αυτό η μηχανή θέλει διόρθωση. Το δε τρίτο πλοίο που διαθέτει η εταιρεία, είναι αγκυροβολημένο, διότι τα χαρτιά του έληξαν από τις 5 Σεπτεμβρίου. Εμάς δε μας ενδιαφέρει, ποια εταιρεία θα εκτελεί τα δρομολόγια, αρκεί να γίνονται σωστά από ασφαλή πλοία που πληρούν όλες τις προϋοθέσεις», τονίζει ο κ. Βίτσας.

Ο ίδιος σημειώνει ακόμα ότι συνεχίζονται πυρετωδώς οι επαφές με τα υπουργείο, προκειμένου να αναζητηθούν μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις για τη Σαμοθράκη.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr