dagkli_auto

Κατάφεραν να αποκλείσουν τη Δαγκλή

7 Αυγούστου 201015:19

dagkli_autoΓια να κλείσει η διάβαση που ενώνει την οδό Δαγκλή στο σημείο που την τέμνει η οδός Τσιμισκή χρειάζεται αρκετή προσπάθεια.

Στον πιο πολυσύχναστο πεζόδρομο της πόλης υπάρχουν, όμως,  συχνά ανεγκέφαλοι που καταφέρνουν να αποκλείσουν τους πεζούς, τις μητέρες, τα ΑΜΕΑ στη μία πλευρά.

 

Ο φακός ενός αναγνώστη συνέλαβε δύο οχήματα που κατάφεραν να κλείσουν εντελώς τη διάβαση. Όμως το ζήτημα δεν είναι μόνο η βλακεία του κάθεαπαίδευτου διερχόμενου οδηγού που θεωρεί δεδομένο ότι μπορεί ναπαρκάρει στη διάβαση, στη ράμπα, στο πεζοδρόμιο και όπου  θέλει γιατίείναι υπεράνω όλων μας. Το ζήτημα, πλέον, πρέπει να εντοπίζεται και σεόσους επαγγελματίες του συγκεκριμένου σημείου, συναινούν με τη σιωπήτους στη διαιώνιση του φαινομένου.

Γνωρίζουν όλοι πολύ καλά ότι αν κάποιος επαγγελματίας στο κέντρο
επιθυμεί να <<κρατάει>> μια θέση μπροστά στο κατάστημά του ή να <<κάνει
τη δουλειά του>>, έχει τον τρόπο να το επιβάλει σε όλη την υπόλοιπη
πόλη. Αν κάποιος του κλείσει τη θέα ή τη βιτρίνα, επίσης έχει τον
τρόπο να τιμωρήσει το δράστη. Για τον πεζό όμως, αδιαφορούν και
δίνουν σιωπηλά τη συγκατάθεσή τους ώστε το φαινόμενο να διαιωνίζεται
καθημερινά. Ίσως  επειδή και οι ίδιοι κάποια στιγμή χρησιμοποιούν τη
διάβαση  ή οι πελάτες τους διευκολύνονται από αυτή.

Γιαυτό λοιπόν στο εξής η ευθύνη θα πρέπει να επιμερίζεται στους
-θορυβώδεις όταν η ανάπλαση τους ενοχλούσε- επαγγελματίες της περιοχής. Μαζί με τη λανθασμένη νοοτροπία των οδηγών και την ανύπαρκτη αστυνόμευση στο κέντρο, τις αιτίες της εικόνας που έχει σήμερα η πόλη.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr