pialoglou_politis

Ποια είναι η σωστή φωτογραφία; Βρείτε τις διαφορές

16 Απριλίου 201007:05

pialoglou_politisΈνα νέο ενδιαφέρον “λάθος” στην τοποθέτηση των πινακίδων εντόπισε τακτικός αναγνώστης της στήλης. Στο κείμενο που συνοδεύει τις φωτογραφίες που έστειλε, μας υποβάλει σε ένα ασυνήθιστο τρικ για να διαπιστώσουμε το λάθος και αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Κοιτάξτε καλά την φωτογραφία , γνωρίζετε αυτό το σήμα ;;; Αν όχι τότε δείτε την δεύτερη φωτογραφία, τώρα σας λέει κάτι ;;;;   Πολύ σωστά είναι το σήμα παραχώρησης προτεραιότητας μόνο που έχει τοποθετηθεί ανάποδα. Βρίσκεται στην αρχή της οδού Πιαλόγλου στον νέο κυκλικό κόμβο που έγινε.”

Το γεγονός ότι δεν αντιλήφθηκε κανείς εδώ και μεγάλο διάστημα ότι μια πινακίδα είναι ανάποδα, μαρτυρά τον τρόπο που με τον οποίο συμμορφώνονται οι οδηγοί στις πινακίδες της σήμανσης και  πόσο πολύ αγνοούν καθημερινά τον ΚΟΚ. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν αν από την πινακίδα λείπει απλώς το περιεχόμενο του τριγώνου, αλλά πολύ λιγότεροι – ίσως μόνο ένας- διαπίστωσαν ότι πρόκειται για παραχώρηση προτεραιότητας ανάποδα.

(το γεγονός ότι η Ξάνθη συνεχίζει να είναι η παγκοσμίως πρώτη πόλη, όπου οι προτεραιότητες στους κόμβους δεν ακολουθούν τον ΚΟΚ, παραμένει αξιοσημείωτο)

pialoglou_politis_anapoda

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr