filellinon20politis

Κατειλημμένη η οδός Φιλελλήνων.

26 Ιανουαρίου 201016:03

filellinon20politis

H κατάληψη των πεζοδρομίων αποτελεί αγαπημένο θέμα των αναγνωστών της Φωνής του Πολίτη.
Αυτή τη φορά ο φακός αποτυπώνει την εικόνα που έχει η οδός Φιλελλήνων (κάθοδος από τη Μεξικάνα προς την Αν. Δημητρίου), ένα πρωινό μιας καθημερινής.

Η κατάληψη των πεζοδρομίων με αυτό τον προκλήτικό τρόπο, θεωρείται αυτονόητη για τους ιδιοκτήτες των ΙΧ. Σε όλο το μήκος της οδού και με εξαίρεση τη μοναδική οικοδομή που έχει προβλέψει πιλοτή, το πεζοδρόμιο είναι κατειλημμένο. Σε συνδυασμό με το στενό εως ανύπαρκτο πεζοδρόμιο στην άλλη πλευρά, ο δρόμος είναι υποχρεωτικά κλειστό για πεζούς, παιδιά, ανάπηρους, μητέρες κλπ. Πολύ συχνά μπροστά από τους παράνομα παρκαρισμένους υπάρχουν κάποιοι που διπλοπαρκάρουν για να κάνουν τα ψώνια τους.

Η έλλειψη χώρων στάθμευσης, όπως έχουμε επισημάνει αρκετές φορές, σε κουραστικό σημείο, δεν αποτελεί δικαιολογία. Άλλωστε η επικράτηση της συλλογιστικής “τι να κάνουμε και εμείς” οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς την κοινωνική συμβίωση. Αρκεί και μόνο να σκεφτεί κανείς πως θα αντιδρούσε αν ένα όχημα έκτακτης ανάγκης, αδυνατούσε να προσεγγίσει το σπίτι του εξαιτίας των κατειλημμένων πεζοδρομίων. Τότε θα ήταν αργά για να μετανιώσει. 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr