elies

1.500 Θέσεις για δακοκτόνους

21 Ιουνίου 201206:00

elies1.500 γεωπόνοι και εργατοτεχνίτες για τη δακοκτονία θα προσληφθούν σε 35 περιοχές.


Στην άμεση πρόσληψη 1.500 εποχικών υπαλλήλων στις 35 ελαϊκές περιοχές της χώρας θα προχωρήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (έπειτα από θετική γνωμοδότηση της αρμόδιας Επιτροπής του Συμβουλίου Επικρατείας), προκειμένου να καλυφθούν κατεπείγουσες ανάγκες και να εκτελεστεί έγκαιρα και σωστά το φετινό πρόγμαμμα δακοκτονίας.

Ειδικότερα, η επιτροπή του ΣτΕ κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα του υπουργείου Ανάπτυξης άναψε το πράσινο φως για την πρόσληψη 75 στόμων κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ή τεχνολογικής Εκπαίδευσης αν υπάρχει έλλειψη) για χρονικό διάατημα 4,5 μηνών, αλλά και για την πρόσληψη 1.425 ατόμων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης με διάστημα εργασίας 6,5 μηνών.

Το νέο εποχικό προσωπικό που έχει περικοπεί αισθητά σε σύγκριση με πέρυσι που ανερχόταν σε 2.200 θέσεις θα εργαστεί (ανάλογα την ειδικότητα) έως τις 30 Νοεμβρίου 2011.

Ήδη οι φορείς ετοιμάζονται να προκηρύξουν τις θέσεις που τους αναλογούν βάσει του φετινού προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς στις ειδικότητες: ΠΕ Γεωπόνων (ως Τομεόρχες Δακοκτονίας) και ΥΕ Εργατοτεχνικού Προσωπικού (παγιδο θέτες, αρχιεργάτες ψεκαστές, παρασκευαστές, δειγματολήπτες, μεταφορείς, εργάτες αποθήκης κλπ).

Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών, ενώ οι Τομεάρχες Δακοκτονίας θα πρέπει να διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος γεωπόνου από το ΓΕΩΤΕΕ και ομώνυμο πτυχίο ΑΕΙ.

(πηγή: Έθνος)

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr