Χαρδαλιάς: Υγειονομική βόμβα οι επαναπατρισθέντες από την Ισπανία

25 Μαρτίου 202010:00

21 εκ των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα, είναι επιβάτες που επαναπατρίστηκαν στη χώρα μας με πτήσεις από την Ισπανία: «Τα περισσότερα κρούσματα προέρχονταν από την βόρεια Ισπανία, για αυτό και προχωρήσαμε στην απομόνωση των συγκεκριμένων επιβατών. 21 από τους 263 είναι θετικοί στον ιό» είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς έστειλε και αυστηρό μήνυμα σε όσους προσπαθούν να ξεγελάσουν τις αρχές και να αψηφήσουν τα περιοριστικά μέτρα: «Ας αφήσουμε τα τερτίπια και τις προφάσεις. Μένουμε σπίτι. Όσο πιο αυστηρά τηρήσουμε τα μέτρα τόσο πιο γρήγορα θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας». Σε αυτό το πλαίσιο, επεσήμανε πως από αύριο τα μέτρα θα αυστηροποιηθούν.

Τέλος, στους ελέγχους, τα πρόστιμα, καθώς και σε κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε πτήσεις από την Ισπανία, αναφέρθηκε κατά την επίσημη ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως εστάλησαν 1,3 εκατ. sms σε 24 ώρες. Επίσης, διενεργήθηκαν 161 έλεγχοι μη νοσούντων που βρίσκονταν σε καραντίνα λόγω επαφής με κρούσμα. Οι 8 βρέθηκαν εκτός σπιτιού και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα 5.000 ευρώ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr