343

«Τρεις γενιές» Συναυλίες & σεμινάρια βιολιού

29 Νοεμβρίου 201019:50

343Η ΦΕΞ για τρίτη χρονιά οργανώνει και παρουσιάζει στην Ξάνθη ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στο Βιολί.Με τον γενικό τίτλο «τρεις γενιές» δάσκαλοι και μαθητές, τριών γενεών πια,  συναντιούνται στην πόλη μας και συνομιλούν  μουσικά. Σεμινάρια βιολιού αλλά και δύο εξαιρετικές συναυλίες συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα.

 

Ο Σπύρος  Γκικόντης, η Ελένη Πετρίδου και η Αλίνα Αναστασιάδη θα μας χαρίσουν δυο ξεχωριστές μουσικές βραδιές.

Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου & ώρα 21.00 στο σπίτι πολιτισμού

Συναυλία – Τσιγγάνικοι σκοποί

Ο Σπύρος Γκικόντης στο βιολί και η Αλίνα Αναστασιάδη στο πιάνο μας ταξιδεύουν με τσιγγάνικους ήχους.

Το πρόγραμμα

1RASPOSCHOL – Russian Gipsy Air

2-HUNGARIAN FANTASY

3-CZARDAS – Vittorio Monti

4-DEEP SORROW – Russian Gipsy Air

5-TWO GUITARS – Russian Gipsy Air

6-FRITZ KREISLER-Schon Rosmarin

7- GIPSY AIR

8-BALADA – Ciprian Porumbescu

9-JOHANNES BRAHMS – Hungarian Dances No 4

10-JOHANNES BRAHMS – Hungarian Dances No 2

Και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου & ώρα 21.00 στο σπίτι πολιτισμού

Συναυλία του DUO ΟΧΤΩ ΧΟΡΔΕΣ

Το DUO ΟΧΤΩ ΧΟΡΔΕΣ, Σπύρος Γκιγκόντης   και  Ελένη Πετρίδου  μαζί με την Αλίνα Αναστασιάδη στο πιάνο θα μας παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με μουσική των Charles Auguste De Beriotberiot, Πάρι  Παρασχούδη, Αλεξανδρου Καλογερά και Bohuslav Martinu.

Charles Auguste De Beriotberiot
DUOS CONCERTANTS για δυο βιολια op57
1-Moderato con spirito
2-Andante
3-Rondo – Allegro
———————————————–

Πάρις Παρασχούδης

Middle Estern Presto για δυο βιολιά

———————————————-

Αλεξανδρος Καλογερας 

Music for two violins 

1-Joyfull with character

2-Espressivo

3-Giocoso

4-Pizzicato-piu mosso

———————————————

Bohuslav Martinu 

Sonata για δυο βιολιά και πιάνο

1-Allegro poco moderato

2-Andante

3-Allegro

Πληροφορίες δηλώσεις συμμετοχής – προπώληση εισιτηρίων

Φιλοπρόοδη  Ένωση   Ξάνθης – Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης

Αντίκα 7   67100 Ξάνθη

Τηλ. 25410 25421

Ο Σπύρος Γκικόντης έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες ως σολίστ και ως μέλος μουσικών συνόλων στην Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Πολωνία, Γαλλία, Αυστρία (Arnold Schoenberg Center), Αγγλία (Yorkshire Baroque Sloists) και Η.Π.Α., για τις οποίες έχει αποσπάσει επαινετικές κριτικές.

Έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, καθώς επίσης και έναν αριθμό από δίσκους, με ρεπερτόριο μουσικής δωματίου που εκτείνεται από τη μπαρόκ εποχή ως τη σύγχρονη εποχή. Για τους δίσκους αυτούς έχει λάβει εγκωμιαστικές κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή τύπο, όπως αυτή του περιοδικού The Strad.

Στο ρεπερτόριο του συμπεριλαμβάνονται πολλές πρώτες εκτελέσεις και πρώτες ηχογραφήσεις έργων Ελλήνων συνθετών (Μάντζαρου, Ρομποτή, Λιάλιου, Παπαϊωάννου, Δραγατάκη, Αντωνίου).

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος διαφόρων συνόλων όπως του Ιονίου Συνόλου Παλαιάς Μουσικής, του Ιονίου Συνόλου Μουσικής Δωματίου, του Τρίο Κορυφώ και του Κουϊντέτου Μι μπεμόλ Astor Piazzola.

Ως προσκεκλημένος καθηγητής, έχει δώσει σεμινάρια και συναυλίες στην Μουσική Ακαδημία Karol Lipinski της Πολωνίας καθώς και σε πανεπιστήμια όπως τα Bowling Green, Toledo, William and Mary, Virginia, και Boston των Η.Π.Α. Με το DUO οχτώ χορδές ήταν προσκεκλημένοι από το Πανεπιστήμιο του B.G.S.U των ΗΠΑ για δύο εμφανίσεις τον Απρίλιο του 2010.

Είναι Επίκουρος καθηγητής βιολιού στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου όπου προετοιμάζει και τη Συμφωνική Ορχήστρα, στην Θερινή Ακαδημία του Ιονίου Πανεπιστημίου, και τις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες στο Brache της Γερμανίας.

Η Ελένη Πετρίδου, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού υπό την καθοδήγηση των Μ. Μιχαηλίδη και P. Arnaudov. Σπούδασε με τον Δ. Χανδράκη και Σ. Γκικόντη στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου αντίστοιχα (ειδίκευση βιολιού), απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα.

Συνέχισε με το Σ. Γκικόντη στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μουσική Εκτέλεση στο Βιολί του Ιονίου Πανεπιστημίου και το

ολοκλήρωσε τον Ιούνιο του 2008. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια με τους Σ. Καφαντάρη, A. Stankov, Ι. Βατικιώτη, V. Milanova, V. Oistrah, I. Kravtchenko, J. Leertouwer, N Baltussen, E. Kawaguti, Σ. Γκικόντη, V. Beluska

Έχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Νοτιοαφρικανική Ένωση, Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία και Ιαπωνία), αποσπώντας επαινετικές κριτικές. Με το Duo οχτώ χορδές ήταν προσκεκλημένοι από το Πανεπιστήμιο του B.G.S.U. των ΗΠΑ για δύο εμφανίσεις τον Απρίλιο του 2010. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την ορχήστρα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Βόλου στο κοντσέρτο για βιολί του Beethoven, καθώς και με την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Α. Μυράτ στο κοντσέρτο αρ.4 του Mozart.

Συνεργάζεται με το Ιόνιο Κουαρτέτο Εγχόρδων και με το Ιόνιο Σύνολο Μπαρόκ Μουσικής. Διδάσκει βιολί στο Μουσικό Σχολείο Σερρών.

Η Αλίνα Αναστασιάδη, γεννήθηκε το 1977 στο Ερβάν της Αρμενίας. Ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 7 χρονών. Τελείωσε το Ειδικό Μουσικό Σχολείο του «Tchaikovsky» στο Έρεβαν. Το 1999 αποφοίτησε από την Κρατική Ακαδημία Μουσικής «Κομιτας» και πήρε το δίπλωμα πιάνου με ειδικότητα μουσικός συναυλίας, σολίστα μουσικού συνόλου δωματίου, συνοδευτής, καθηγήτρια πιάνου. Συνέχισε τις σπουδές της στην ίδια ακαδημία μουσικής «Κομιτας» στο μεταπτυχιακό τμήμα και το 2001 πήρε το Μεταπτυχιακή Δίπλωμα Ειδίκευσης, κατεύθυνση Ευρωπαϊκής Μουσικής, ειδίκευση πιάνο. Παράλληλα με τις σπουδές της στην Ακαδημία Μουσικής «Κομιτα», από το 1998 έως και 2001 δούλευε ως βοηθός ηχολήπτη στο γραφείο ηχοληψίας στην Ακαδημία Μουσικής.

Το χρονικό διάστημα 1999-2001 δούλευε ως καθηγήτρια πιάνου στην ακαδημία μουσικής «Κομιτας». Το 2002 ήρθε στην Ελλάδα με σκοπό μόνιμης κατοικίας. Από το 2005-2009 δουλεύει ως αναπληρώτρια καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Δράμας, Ξάνθης και Καβάλας. Από το 2009 είναι διορισμένη καθηγήτρια στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση Ν. Καβάλας και διδάσκει πιάνο στο μουσικό σχολείο Καβάλας. Επίσης διδάσκει πιάνο στο ωδείο «Νεάπολις» στην Καβάλα. Έχει εμφανιστεί πολλές φορές ως σολίστας και ως συνοδευτής σε συναυλίες στην Αρμενία και την Ελλά (Συναυλία για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη Αραμ Χατσατουριαν σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο «Α. Χατσατουριαν» και το ωδείο «Φαεθων», Αλεξανδρούπολη 2003, συναυλία με το σύλλογο ¨Κυριών και Δεσποινίδων» Αλεξανδρούπολη2004, συναυλία με την συμφωνική ορχήστρα του Ιουνίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας Καβάλα 2009).

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr