Ηλεκτροκίνητο UTV από τη Polaris

6 Σεπτεμβρίου 201022:00

polarisΜετά από τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες, ήταν θέμα χρόνου μέχρι που να παρουσιαστεί και ένα αντίστοιχο ATV/UTV/Quad.

 

Η πρωτιά ανήκει στη Polaris, με το UTV Ranger EV, το οποίο και χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 30 ίππων

Το Ranger EV, βασίζεται στη σειρά των…Ranger που χρησιμοποιούν θερμικούς κινητήρες, φέρει γόνατα MacPherson στο μπροστινό ζεύγος τροχών και ανεξάρτητα ψαλίδια στους πίσω. Η διαδρομή των αναρτήσεων είναι 203χλστ. μπροστά και 229 χλστ. πίσω, ενώ την πέδηση αναλαμβάνουν τέσσερα υδραυλικά δισκόφρενα, ένα για κάθε τροχό. Σε ότι αφορά στη μετάδοση, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ 2X4 και AWD 4X4 που πρακτικά σημαίνει ότι η τετρακίνηση εμπλέκεται μόνο σε καταστάσεις που απαιτούν κάτι τέτοιο προκειμένου να εξοικονομείται ενέργεια.

Ένας ηλεκτροκινητήρας 48V αποδίδει ισχύ 30 ίππων, τιμή ικανή για να προσδώσει στο Ranger EV τελική ταχύτητα 40 χλμ., ενώ η συστοιχία των μπαταριών χωρητικότητας 11,7 kWh, αρκεί για αυτονομία 80 χιλιομέτρων. Η Polaris έχει εφαρμόσει στο Ranger EV ένα διακόπτη τριών θέσεων μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ High, Mid και Low αυτονομίας, αλλάζοντας επί της ουσίας αντίστροφος ανάλογα την απόδοση του ηλεκτροκινητήρα. Η τιμή του Ranger EV ξεκινά από 13.700 δολάρια στην αγορά των Η.Π.Α.

http://www.mototriti.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr