eve_topsa

Τα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση, διέξοδος για την ανεργία

6 Απριλίου 201220:37

eve_topsaΤεχνική σύσκεψη για την ενημέρωση των Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Ξάνθη με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ξάνθης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Εκπρόσωποι φορέων, υπηρεσιακοί παράγοντες και Σύμβουλοι,  που ενημέρωθηκαν από το στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Απασχόλησης κ. Κουρούση και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής.

Ο τόπος περνάει μεγάλη κρίση, ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Στέλιος Μωραΐτης, που σημείωσε ότι δεν πρέπει να πάει καμία ευκαιρία χαμένη και στόχος της πρωτοβουλίας αυτής ήταν να έρθουν σε επαφή οι φορείς με τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας και μεταξύ τους προκειμένου να υπάρξουν προτάσεις που θα στοχεύσουν στην οργάνωση και την επιμόρφωση των ανέργων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Όπως σημείωσε ο Στέλιος Μωραΐτης οι ανάγκες της τοπικής αγοράς είναι πάρα πολλές και μέσα από τα Τοπικά Σχέδια θα υπάρξει μια διέξοδος. “Ότι και να γίνει δεν φτάνει. δεν αφήνουμε να πέσει τίποτε κάτω” είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Μωραίτης.

Η υπεύθυνη της Ενδιαμέσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρεια Χριστίνα Ταβουλτσίδου αναφέρθηκε στους ακριβείς στόχους και τη διαδικασία που ακολουθείται στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο δίνει ιδιαίτερο βάρος στο ουσιαστικό αποτέλεσμα που πρέπει να υπάρξει για τους ανέργους στην αγορά εργασίας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr