Τι γίνεται όταν η μπάλα υποκαθιστά το ερωτικό παιχνίδι

4 Ιουλίου 201412:36

Η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου χορεύει στις οθόνες μας και μας καθηλώνει μπροστά στα θεαματικά παιχνίδια μιας μπάλας και 22 ανδρών που την κυνηγούν. Ανδρες και γυναίκες παραμένουν καθηλωμένοι για ώρες προκειμένου να απολαύσουν αυτές τις στιγμές έντασης. Κάποιοι μάλιστα μέσα σε αυτό το πάθος έχασαν ακόμη και τη ζωή τους ξεχνώντας να κοιμηθούν, προκειμένου να μη χάσουν ούτε μία στιγμή από τις κορυφαίες συναντήσεις των εθνικών ομάδων του κόσμου.

Και βέβαια είναι ένα ανδρικό παιχνίδι το οποίο, όμως, και αρκετές γυναίκες φαίνεται να παρακολουθούν, άρα το ζευγάρι δείχνει να απολαμβάνει το ποδοσφαιρικό παραλήρημα μόνο του ή μαζί με καλούς φίλους. Κάθε ομάδα είναι ένα ερωτικό κάλεσμα, κάθε γκολ είναι ένα φιλήδονο ξέσπασμα και κάθε νίκη δημιουργεί ευφορικές αισθήσεις ικανοποίησης και ιαχής.

Μέσα σε αυτό το ωραίο ταξίδι των συγκινήσεων και των εντάσεων, η ανάγκη της σεξουαλικής επαφής δεν χάνει καθόλου την αξία της και για τα δύο φύλα, αποτελώντας το έντονο αλατοπίπερο της βραδιάς που ακολουθεί. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν μεταξύ αστείου και σοβαρού ότι η μπάλα κλέβει το σεξ και ότι οι γυναίκες περιμένουν αδίκως τον καλό τους να έρθει να βάλει το δικό του γκολ στο τέρμα τους! Είναι επίσης αλήθεια ότι η έντονη συναισθηματική φόρτιση, η ευχαρίστηση της νίκης ή η απογοήτευση της ήττας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ψυχική διάθεση – κυρίως του άνδρα οπαδού. Στο Μουντιάλ όμως το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό. Δεν παίζει η αγαπημένη μας ομάδα και απολαμβάνουμε θεαματικά παιχνίδια τα οποία στο τέλος μάς γεμίζουν ψυχική ευφορία και ικανοποίηση, με το σεξ να είναι μια καλή συνέχεια και ένα γεμάτο κλείσιμο της βραδιάς. Ο εγκέφαλος όσο εισπράττει ευχαρίστηση τόσο εκλύει ντοπαμίνη, τη βασική ορμόνη της χαράς που επιδρά άμεσα στη λίμπιντο και τη σεξουαλική επιθυμία, φυσικά και με το κατάλληλο μαγείρεμα. Αλλά και η τεστοστερόνη φαίνεται να ακολουθεί την ίδια ενεργοποίηση αφού η ψυχική διάθεση συσχετίζεται άμεσα με την έκλυσή της, όπου η παρουσία της κυριαρχεί ως ένας ισχυρός ενισχυτής που αφυπνίζει επίσης τη λίμπιντο και τις σεξουαλικές αισθήσεις. Δηλαδή πιο απλά, μετά τις έντονες στιγμές ενός παιχνιδιού, το σκηνικό μιας σεξουαλικής επαφής είναι ό,τι καλύτερο εφόσον καλλιεργηθεί κυρίως από τη γυναίκα, που πάντα κρατάει στα χέρια της το κλειδί του σεξ. Οι ορμόνες που ταξιδεύουν μαζί με τη γιορτή του ποδοσφαίρου βοηθούν και τα δύο φύλα να ανεβάσουν το θερμόμετρο της σεξουαλικότητας εφόσον η σχέση τους έχει θετική στάση και το σεξ τούς ενώνει μπροστά στην ευκαιρία που γεννιέται και τον χρόνο που ζουν οι δύο σύντροφοι μέσα από το Μουντιάλ. Δύο έρευνες που έγιναν σε περασμένα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου έδειξαν ότι αυξήθηκαν οι εγκυμοσύνες των νέων ζευγαριών καταγράφοντας τη θετική επίδραση του Μουντιάλ στη σεξουαλική ζωή του γάμου.

Πολλοί είναι αυτοί βέβαια που υποστηρίζουν ότι το Μουντιάλ λειτουργεί αρνητικά στη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού, εφόσον ο άνδρας θέλει να δει το ποδόσφαιρο μόνος του ή με τους φίλους του, αποφεύγοντας τη συντροφιά της γυναίκας του ή της φίλης του, άρα αποφεύγοντας και τη σεξουαλική ζωή μαζί της. Πράγματι, είναι αλήθεια ότι ο άνδρας μπορεί να μπει στη διαδικασία της αποφυγής εφόσον όμως το ζευγάρι δεν είχε ούτως ή άλλως καλή ερωτική ζωή. Αρα δεν φταίει το Μουντιάλ για τη σεξουαλική αποφυγή, αλλά η κακή τους σχέση και απλώς χρησιμοποιείται ως δικαιολογία όπως και τόσες άλλες: «έχω πονοκέφαλο», «δεν είμαι καλά», «είμαι κουρασμένος». Κυρίως είναι λόγια των ανδρών που βρίσκουν ως σημαντική αφορμή τη σεξουαλική αποφυγή που η ευκαιρία του Μουντιάλ τούς δίνει. «Απόψε, αγάπη μου, έχει μεγάλο ματς και πρέπει να το δω ενώ εσύ μπορείς αν θέλεις να κοιμηθείς», είναι η συνηθισμένη δικαιολογία μιας συντροφικής ζωής που έχει έτσι κι αλλιώς αφήσει το σεξ έξω από το σπίτι.

Το ποδόσφαιρο είναι ανδρική υπόθεση και η γυναίκα δεν χωράει μέσα σε αυτό. Μάλιστα, ο άνδρας θεωρεί ότι όταν αυτός απολαμβάνει το ποδοσφαιρικό παιχνίδι, η σύντροφός του δεν πρέπει καν να είναι δίπλα του, προτιμώντας ανδρικές συντροφιές που μπορούν να βρίσουν, να εκφραστούν χυδαία και να «μιλήσουν σαν άντρες» μεταξύ τους, και άρα οι γυναίκες δεν χωρούν γιατί τους καταπιέζουν. Είναι η στιγμή οι άνδρες να νιώσουν άνδρες!

Ετσι, λοιπόν, αυτός βλέπει την μπάλα μόνος ή με τους φίλους του και εκείνη μπορεί να βλέπει ένα σίριαλ ή κάτι εντελώς αδιάφορο για εκείνον. Η εναλλακτική όμως είναι εκείνη με τον τρόπο της και την εικόνα της να τον περιμένει μετά και για να ξεσπάσει πάνω της την επιθετικότητα και τη χαρά που έζησε στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

Κάθε χαρά και γιορτή στην ανθρώπινη ζωή αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία. Δεν χρειάζεται να ντυθεί η σύντροφος με σορτσάκι, φανέλα, κάλτσες και αθλητικά παπούτσια για να προκαλέσει τον σύντροφό της, αλλά απλά να τον περιμένει και να του δείξει ότι η σεξουαλική παράσταση αρχίζει μετά την ποδοσφαιρική λήξη της σφυρίχτρας του διαιτητή.

Το Μουντιάλ είναι εδώ. Ας ζήσουμε μαζί του στιγμές και χρώματα αυτών των καταπληκτικών γηπέδων της Βραζιλίας. Ο κόσμος είμαστε εμείς οι δύο. Μετά το παιχνίδι, εγώ κι εσύ, μπορούμε να παίξουμε «το δικό μας Μουντιάλ». Είσαι;

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr