Κάντε το σπίτι σας πιο φιλόξενο για το χειμώνα με αυτά τα 3 tips

5 Αυγούστου 202120:14

Στους περισσότερους από εμάς αρέσει πολύ να έχουμε επισκέπτες τις χειμωνιάτικες μέρες που ο καιρός είναι πολύ κρύος για βόλτες στην πόλη. Το σπίτι γεμίζει ζωή, περνάμε ατελείωτες ώρες παίζοντας επιτραπέζια, τρώγοντας τα αγαπημένα μας φαγητά, βλέποντας τις αγαπημένες μας ταινίες κ.ο.κ. Βέβαια, για να περνάμε όμορφα με τους επισκέπτες και την οικογένειά μας, είναι σημαντικό να είναι και ο χώρος μας ευχάριστος και φιλόξενος.

Αν νιώθετε πως έχει έρθει η ώρα να κάνετε το σπίτι σας πιο φιλόξενο για τους κρύους χειμωνιάτικους μήνες, ώστε να περνάτε περισσότερο χρόνο σε αυτό με τους αγαπημένους σας, υπάρχουν μερικά tips που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα.

  1. Χρησιμοποιήστε ζεστά χρώματα

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να τονίσετε την αντίθεση ανάμεσα στο ζεστό εσωτερικό του σπιτιού σας και το κρύο εξωτερικό. Βέβαια, δεν χρειάζεται να βάψετε εκ νέου όλο σας το σπίτι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ζεστά χρώματα υπέρ σας, ενσωματώνοντάς τα σε διακοσμητικά στοιχεία, όπως ψεύτικα φυτά, διακοσμητικά μαξιλάρια στους καναπέδες και τις πολυθρόνες, χαλιά, κουβέρτες κ.ο.κ. Τέτοιου είδους χρώματα είναι τα φθινοπωρινά πορτοκαλί, τα κόκκινα της σκουριάς, τα κίτρινα, τα καφέ κ.ά.

  1. Ζεστές υφές και υφάσματα

Στις ζεστές υφές περιλαμβάνονται στοιχεία όπως το ζεστό ξύλο, για παράδειγμα. Επομένως, αν έχετε ξύλινα έπιπλα έχει έρθει η ώρα να τα αναδείξετε, τοποθετώντας τα σε περίοπτες θέσεις στο χώρο σας. Παράλληλα, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ζεστά υφάσματα. Εξάλλου, τι είναι ο χειμώνας χωρίς μερικές μεγάλες, χνουδωτές, απαλές κουβέρτες και αφράτα χαλιά; Τοποθετήστε τις κουβέρτες στους καναπέδες και τις πολυθρόνες για να δημιουργήσετε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

  1. Επιλέξτε το σύστημα θέρμανσης που σας ταιριάζει ή συντηρήστε το υπάρχον

Σε περίπτωση που έχετε τζάκι, ο χώρος σας θα είναι σίγουρα ήδη κάτι παραπάνω από φιλόξενος. Το μόνο που χρειάζεται σε αυτήν την περίπτωση είναι να τοποθετήσετε τα έπιπλα του καθιστικού γύρω από αυτό και είστε έτοιμοι. Αλλά στην πόλη, το σύνηθες είναι να βασιζόμαστε σε συστήματα θέρμανσης με λέβητες και καυστήρες πετρελαίου, με αντλίες θερμότητας και άλλα αντίστοιχα συστήματα. Αν αναρωτιέστε σχετικά με το αν το πετρέλαιο είναι καλή ιδέα, θα λέγαμε να μην το σκεφτείτε περισσότερο. Πρόκειται για ένα από τα πιο αποδοτικά καύσιμα της αγοράς, εφόσον παράγει μεγάλη ποσότητα θερμότητας χωρίς να χρειάζεται να καίγονται μεγάλες ποσότητες από αυτό. Αν διαθέτετε ήδη ένα σύστημα θέρμανσης που βασίζεται στο πετρέλαιο, αλλά δεν είστε ευχαριστημένοι από την απόδοσή του, τότε ίσως έχει έρθει η ώρα να το συντηρήσετε (ή να το αντικαταστήσετε, αν είναι πολύ παλιό). Εξάλλου, ο τακτικός έλεγχος και η συντήρηση είναι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να λειτουργούν οι λέβητες και οι καυστήρες πετρελαίου τόσο αποδοτικά όσο πρέπει.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr