Συγκριτικό Test

25 Ιανουαρίου 201017:30

sigrit01Στη μοναδική βενζινοκίνητη εκδοχή του, το Kuga πέφτει στην αρένα των SUV υψηλών επιδόσεων και βρίσκει άμεσα μπροστά του  το αντίπαλον δέος της Volkswagen.

 

 Η σημαντική διαφορά της τιμής του έναντι του Tiguan αρκεί όμως για νοκ άουτ;

Eκ των πραγμάτων οι δύο εταιρείες αντιπαρατίθενται έντονα σε όλες τις κατηγορίες και αυτό δε θα μπορούσε να μην ισχύσει και στην περίπτωση των SUV. Η Ford, βλέποντας το Tiguan να σημειώνει αξιοζήλευτες πωλήσεις, ρίχνει στη μάχη το Kuga. Η μοναδική βενζινοκίνητη έκδοσή του εφοδιάζεται με τον 5κύλινδρο 2,5 λίτρων κινητήρα, που αποτελεί αρνητικό παράγοντα για την εμπορική του πορεία στην ελληνική αγορά. Η Ford, ωστόσο, φρόντισε να “κρατήσει” σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα την τιμή του, για να αμβλύνει τη διαφορά που δημιουργείται από το κόστος χρήσης που ορίζει εκείνος ο κινητήρας (τέλη, κατανάλωση κ.λπ). Το Tiguan, από την άλλη, στην κορυφαία του έκδοση με το δίλιτρο κινητήρα, βασίζεται στο πολύ καλό όνομα που έχει χτίσει συνολικά στην αγορά ο μικρός και σημαντικά δημοφιλέστερος αδελφός του (Tiguan 1,4 TSI), προσφέροντας όμως σημαντικά καλύτερες επιδόσεις.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr