Τα παλιά σεμεδάκια είναι και πάλι στη Μόδα-Πως τα χρησιμοποιούμε;

17 Μαρτίου 201715:00

Τα παλιά σεμεδάκια επέστρεψαν στη μόδα πιο δυναμικά από ποτέ. Πλέον, όμως, δεν τα χρησιμοποιούμε στη διακόσμηση όπως συνηθίζαμε παλαιότερα, στρώνοντάς τα στα τραπέζια του σπιτιού, αλλά στολίζουμε με αυτά διάφορα διακοσμητικά του σπιτιού μας.

Βρήκαμε 5 υπέροχες ιδέες για diy κατασκευές τις οποίες μπορείτε να κάνετε με τα παλιά σεμεδάκια της γιαγιάς.

Τσάντα Μια υπέροχη ιδέα είναι να κολλήσετε ή να ράψετε στο μισό μέρος μιας τσάντας ένα μικρό σεμεδάκι. Η καλύτερη λύση είναι να ράψετε σε μερικά σημεία το σεμεδάκι σας πάνω στην τσάντα με κλωστή στο χρώμα του σεμέν. Αμέσως η τσάντα σας θα αποκτήσει vintage χαρακτήρα και θα δώσει στιλ στην εμφάνισή σας.Φροντίστε να μην το παρακάνετε βάζοντας σεμέν σε όλη την τσάντα γιατί το αποτέλεσμα θα είναι υπερβολικό.

Μαξιλάρι Μια πολύ όμορφη ιδέα είναι να πάρετε ένα «βαρετό» μαξιλάρι που σίγουρα θα έχετε στο σαλόνι σας και να το μεταμορφώσετε ράβοντας πάνω του ή σε ένα σημείο του ένα από τα σεμεδάκια της γιαγιάς. Αμέσως θα αποκτήσει χαρακτήρα και θα αναδειχθεί.

Τραπεζομάντηλο Μια εντυπωσιακή και πρωτότυπη ιδέα είναι να μεταμορφώσετε ένα απλό, μονόχρωμο τραπεζομάντηλο. Αν έχετε πολλά σεμεδάκια (προίκα από τη μαμά και τη γιαγιά σας) ράψτε τα γύρω-γύρω στο τραπεζομάντηλό σας με κλωστή στο χρώμα του σεμέν. Μπορείτε, μάλιστα, για να είναι ακόμα πιο όμορφο το αποτέλεσμα να τα ράψετε σε διάφορα ύψη έτσι ώστε να είναι το τραπεζομάντηλό σας ασύμμετρο.

Πινακάκια Αν και τα περισσότερα σεμέν είναι λευκά, σε περίπτωση που έχετε μαύρα σεμεδάκια μπορείτε να κάνετε αυτό το υπέροχο diy. Κολλήστε τα σεμεδάκια πάνω σε απλό καμβά και κρεμάστε τους πίνακες στον τοίχο σας. Αν δεν έχετε μαύρα σεμεδάκια μπορείτε να κάνετε το ίδιο με λευκά πάνω σε μαύρο καμβά. Για να κολλήσετε τα σεμεδάκια πάνω στον καμβά θα χρειαστείτε ειδική κόλλα την οποία θα βρείτε σε καταστήματα με είδη χόμπι.

Βιβλία Φτιάξτε υπέροχα βιβλία και ημερολόγια και δώστε τους vintage στιλ κολλώντας πάνω τους σεμεδάκια. Μπορείτε να κάνετε αυτό το τρικ και σε παλιά άλμπουμ για να τους δώσετε περισσότερο στιλ και μια δόση ρομαντισμού.

Φυσικά υπάρχουν αμέτρητες ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι με τα παλιά σεμεδάκια αρκεί να αφήσετε τη φαντασία σας ελέυθερη. Μπορείτε να στολίσετε τοίχους ή και να μεταμορφώσετε ρούχα που δεν φοράτε πια.

Πηγή: spirossoulis.com

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr