SUV για ΟΛΟΥΣ

27 Ιουλίου 201022:00

oldu06Αρπάξτε την ευκαιρία στην κρίση και κάντε δικό σας το μοναδικό Duster της Dacia, το οποίο συνδυάζει άπλετους χώρους, εξαιρετικό σύστημα τετρακίνησης, άριστη ποιότητα κύλισης και μοναδική τιμή που όλα μαζί συνθέτουν τον ορισμό της έκφρασης “value for money”

Οι άνετοι χώροι είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο ατού του Duster, αφού ουσιαστικά πρόκειται για ένα όχημα με ευρύχωρη καμπίνα, η οποία έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται στις ανάγκες σας, παρέχοντάς σας μέγιστη άνεση και ταυτόχρονα τη δυνατότητα μεταφοράς όλου του απαραίτητου εξοπλισμού απόδρασής σας. Η υπερυψωμένη και ιδιαίτερα άνετη θέση οδήγησης σάς επιτρέπει να απολαμβάνετε την αίσθηση απόλυτης ηρεμίας και ασφάλειας σε κάθε σας ταξίδι. Οι προσφερόμενοι χώροι είναι υπεραρκετοί για να μεταφέρουν με χαρακτηριστική άνεση μέχρι και πέντε ενήλικες επιβάτες, οι οποίοι, εκτός από εργονομικές θήκες για μικροαντικείμενα, έχουν στη διάθεσή τους και ένα χώρο αποσκευών που, ανάλογα με τη διάταξη των πίσω καθισμάτων, μπορεί να φιλοξενήσει από 475 έως 1.636 λίτρα φόρτωσης.

 

Το Duster της Dacia είναι ευχάριστο σχεδιαστικά, φανερώνοντας αμέσως τις προθέσεις του, αλλά και τον ιδιαίτερα περιπετειώδη χαρακτήρα του. Το εμπρός τμήμα τονίζεται από τη χαρακτηριστική μάσκα και τις έντονες γωνίες που σχηματίζει, καθώς επίσης και από τα φωτιστικά σώματα που, σε συνεργασία με την προστατευτική ποδιά που σχηματίζει ο προφυλακτήρας, δημιουργούν ένα ιδιαίτερο ελκυστικό αποτέλεσμα. Στο πλαϊνό τμήμα ξεχωρίζουν τα ιδιαίτερα φουσκωμένα φτερά, αλλά και τα μυώδη χαρακτηριστικά που διαθέτει στα επιμέρους τμήματά του, ενώ αντίστοιχα δυναμικό είναι και το πίσω τμήμα, με τη σχεδίαση της πέμπτης πόρτας να κερδίζει τις εντυπώσεις, μαγνητίζοντας το βλέμμα. Παρατηρώντας κανείς το Duster, η πρώτη σκέψη που του έρχεται στο μυαλό είναι ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο παντός εδάφους, αφού η μυώδης σχεδίαση που διαθέτει, σκιαγραφεί το προφίλ ενός αυθεντικού, δυνατού και επιβλητικού οχήματος περιπέτειας.

Το Duster διαθέτει στην γκάμα του έναν κινητήρα βενζίνης και έναν πετρελαίου. Το βενζινοκίνητο μηχανικό σύνολο έχει χωρητικότητα 1.600 κ.εκ. και αποδίδει 105 ίππους, με τη μέγιστη ροπή να αγγίζει τα 148 Nm στις 3.750 σ.α.λ. Η μέση κατανάλωσή του είναι ιδιαίτερα χαμηλή, στα 7,5 λτ./100 χλμ. για τη δικίνητη έκδοση και στα 8,0 λτ./100 χλμ. για την τετρακίνητη. Σε ό,τι αφορά το μηχανικό σύνολο πετρελαίου, είναι χωρητικότητας 1.500 κ.εκ., με απόδοση 110 ίππους και 240 Nm ροπής. Η μέση κατανάλωσή του κυμαίνεται στα 5,6 λτ./100 χλμ. και συνοδεύει μόνο τις τετρακίνητες εκδόσεις.

Τόσο στη δικίνητη όσο και στην τετρακίνητη έκδοσή του, το Duster έχει πολύ καλή και ολοκληρωμένη οδική συμπεριφορά, η οποία ενισχύει τα θετικά στοιχεία του. Η ανάρτηση δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες, καθώς, παρόλο που είναι προσανατολισμένη προς την άνεση, δεν επιτρέπει στο αμάξωμα να παίρνει κλίσεις. Επιπλέον, το εξαιρετικό σε ακρίβεια και αίσθηση σύστημα διεύθυνσης και το ενισχυμένο πλαίσιο συντελούν στη μοναδικότητα του Duster. Αν θέλετε να κινηθείτε πέρα από τα όρια της πόλης και σας αρέσει να εξερευνείτε, το Duster θα αποδειχτεί ένας εξαίσιος σύντροφος στην έκδοση με την τετρακίνηση. Αυτή διαθέτει επιλογές για κίνηση αποκλειστικά στους δύο εμπρός τροχούς, για αυτόματη εμπλοκή της τετρακίνησης, αλλά και για δυνατότητα κλειδώματος του κεντρικού διαφορικού. Και αν σε αυτά προστεθούν η απόσταση που έχει το αμάξωμά του από το έδαφος, η οποία ανέρχεται στα 210 χλστ., καθώς και οι αρκετά μικροί πρόβολοι, με τη γωνία ράμπας στις 30ο και τη γωνία διαφυγής στις 36ο, γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι το Duster είναι σε θέση να αντεπεξέλθει σε κάθε ανωμαλία και να υπερβεί κάθε εμπόδιο.

Επιλέξτε μία από τις δύο εκδόσεις και αφεθείτε στη μαγεία του Duster. Αναλυτικότερα, η έκδοση Ambiance διαθέτει, μεταξύ άλλων, αερόσακους οδηγού/συνοδηγού και πλευρικούς, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, φιμέ παράθυρα, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα, μπάρες οροφής σε μαύρο χρώμα, air condition, ράδιο-CD με MP3 και χειριστήρια στο τιμόνι και ρεζέρβα, ενώ κοστίζει 13.990 ευρώ στη δικίνητη έκδοση και 16.550 ευρώ στην τετρακίνητη.
Η πλουσιότερη έκδοση είναι η Laureate και περιλαμβάνει επιπλέον της Ambiance, πλήρως αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα, κάθισμα οδηγού και τιμόνι ρυθμιζόμενα σε ύψος, υπολογιστή ταξιδίου, προβολείς ομίχλης, μπάρες οροφής σε μαύρο χρώμα και ματ αλουμίνιο, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, καθώς και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, με τις τιμές να κυμαίνονται στα 15.550 ευρώ για τη δικίνητη έκδοση και στα 17.550 ευρώ για την τετρακίνητη.

http://www.autotriti.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr