8_b

Συναυλία Suditalia & Body percussion

20 Φεβρουαρίου 201119:43

8_bΤρίτη 22 Φεβρουαρίου και ώρα 21.00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο O Simone Mongelli και o Armando Illario θα βρεθούν για λίγες μέρες και πάλι στην Ελλάδα. Οι δυο Ιταλοί καλλιτέχνες συνεργάζονται πολλά χρόνια πάνω σε διάφορες μουσικές μορφές και δρώμενα. Με το “Suditalia” παρουσιάζουν ένα μουσικό project αφιερωμένο στην παράδοση της Κάτω Ιταλίας, χρησιμοποιώντας τα παραδοσιακά όργανα της περιοχής, με βάση το ενδιαφέρον, την μελέτη και την αγάπη τους για την αρχαία, βαθιά και πλούσια τελετουργική αυτή παράδοση.

Το πρόγραμμα αποτελείται από tarantelle, tammurriate, pizziche, εξορκισμούς, προσευχές, ελληνόφωνα τραγούδια, όλα διασκευασμένα με σεβασμό στις παραδοσιακές μορφές και τους αυθεντικούς τρόπους της Κάτω Ιταλίας.

Armando Illario – ακορντεόν, φωνή

Simone Mongelli – κρουστά, marranzanu, φωνή

Περισσότερα :

http://www.youtube.com/watch?v=SfmU8LcmnV0

http://www.youtube.com/watch?v=kd1HYNK1ZPc

Body percussion – Θάνος Δασκαλόπουλος

“Το body percussion είναι η χρήση του σώματός μας ως μουσικού οργάνου σε συνδυασμό με την κίνηση. Το μάθημα περιλαμβάνει τεχνική και ρυθμολογία, ενώ παράλληλα αναπτύσσει την χορευτικότητα και την κίνηση στο χώρο. Με στόχο την εξέλιξη της προσωπικής έκφρασης του καθενός, οι μαθητές εξοικειώνονται με τις έννοιες της πολυρυθμίας, του phrasing, της μουσικής φόρμας και του αυτοσχεδιασμού χρησιμοποιώντας αποκλειστικά το σώμα τους. Ο μουσικός χαρακτήρας του μαθήματος κινείται ανάμεσα στη jazz, funk, latin και african και όχι μόνο”.

Θάνος Δασκαλόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα και στα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα ενσαρκώνει το ρόλο το Judah στο musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat σε χορογραφίες και σκηνοθεσία της βραβευμένης με Tony Award, Gillian Gregory. Ενώ έχει ήδη μυηθεί στην τέχνη των κλακετών από τη Cindy Trent και τη Ζελίνα Κιλίμη εκπαιδεύεται στο μοντέρνο και μπαλέτο στη σχολή της «<Ντιάνας Θεοδωρίδου». Δεν αργεί όμως να αφιερωθεί αποκλειστικά στις κλακέτες

παρακολουθώντας μαθήματα στο Λονδίνο με τον Derek Hartley, στη Νέα Υόρκη με  τους Max Pollak, Josh Hilberman, Barbara Duffy κ.α., και στο Chicago με τον Lane Alexander. Σε σεμινάρια στην Αθήνα γνωρίζει την Heather Cornell, δημιουργό του Manhattan Tap, και στο πρόσωπο της βρίσκει ένα μέντορα σε προσωπικό καλλιτεχνικό επίπεδο που ταυτόχρονα σηματοδοτεί την δημιουργία του πρώτου διεθνούς φεστιβάλ κλακετών στην Ελλάδα.

Παράλληλα ξεκινούν οι συνεργασίες του με έλληνες jazz μουσικούς και οι συνεχείς επαγγελματικές του εμφανίσεις ως κλακετίστα σε κεντρικές μουσικές-χορευτικές σκηνές και φεστιβάλ. Ένα βασικό του project μέχρι και σήμερα αποτελούν οι Funkollectiv, των οποίων είναι και ιδρυτικό μέλος, ενώ έχει χορέψει και με σύγχρονες ομάδες όπως η “Έντεκα” των Hamilton Monteiro και Σίας Σουρέλου. Έχει εμφανιστεί σε project της χορογράφου Μάρθας Κλουκίνα, του κρουστού Πέτρου Κούρτη (γνωστού από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004, Κρόταλα, Ίασις) και έχει μοιραστεί τη σκηνή με τους κορυφαίους Heather Cornell, Max Pollak, Junior Laniyan, Guillem Alonso και Leela Petronio (μέλος των Stomp).

Εκπαιδευτικά, διδάσκει από το 2001 σε διάφορες σχολές χορού στην Αθήνα και το 2004 ιδρύει την ομάδα TapMotif, όπου διδάσκοντας ο ίδιος και διοργανώνοντας σεμινάρια και jams με κορυφαίους χορευτές από όλο τον κόσμο, αποτελεί έναν πυρήνα εκπαίδευσης κλακετών στην Ελλάδα. Παράλληλα διδάσκει σε διεθνή φεστιβάλ όπως το Percussion Camp του Νίκου Τουλιάτου στο Κομμένο της Άρτας.

Ως καλλιτεχνικός διευθυντής της TapMotif κάνει την παραγωγή του ετήσιου διεθνές φεστιβάλ κλακετών στην Ελλάδα «TapMotif» και των «Stomp Workshops» σε συνεργασία με τον Πέτρο Κούρτη.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr