Το σνακ που κάνει θαύματα: Μείωση πόντων, χοληστερόλης και γλυκόζης

16 Ιανουαρίου 201416:00

Μία τροφή που συναντάμε καθημερινά στην κουζίνα μας και όμως είναι τόσο θαυματουργή! Πρόσφατη έρευνα το ανέδειξε τα… φιστίκια ως το ιδανικό σνακ αφού ερευνητές ανακάλυψαν πως η συστηματική τους κατανάλωση μπορεί να συμβάλει στην απώλεια πόντων από τη μέση.

Σύμφωνα με το περιοδικό Nutrition, στην εν λόγω μελέτη που δημοσίευσε, συμμετείχαν 60 ενήλικες με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη και καρδιοπάθειας και οι οποίοι αποτελούσαν δύο διαφορετικές ομάδες. Η μία κατανάλωνε φιστίκια σε ποσοστό 20% των ημερήσιων θερμίδων ενώ η άλλη παρέμεινε στην διατροφή που ακολουθούσε τόσο καιρό.

Σύμφωνα με το onmed.gr, 6 μήνες μετά, παρατηρήθηκε πως τα μέλη της ομάδας που κατανάλωναν φυστίκια παρουσίασε μείωση στους πόντους της μέσης έως και 17,5 εκατοστά, ενώ μειώθηκε η χοληστερόλη τους κατά 15 μονάδες, οι δείκτες γλυκόζης στο αίμα τους ακόμη και οι φλεγμονές σε όλο τους το σώμα.

Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται σε μία ουσία που περιέχεται στα φιστίκια, τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που βοηθούν στη ρύθμιση της χοληστερόλης. Αυτά τα λιπαρά ενισχύουν επίσης την απελευθέρωση ορμονών που βοηθούν στο μεταβολισμό της γλυκόζης και διατηρούν χαμηλό το ζάχαρο στο αίμα.

Πηγή : koolnews.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr