Σε “βαθύ κόκκινο” 4 επιπλέον περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

17 Απριλίου 202113:16

Ανεβαίνουν επίπεδα στον χάρτη επιδημιολογικού συναγερμού Θάσος, Καβάλα, Διδυμότειχο, Μαρώνεια-Σάπες λόγω της αύξησης του ιικού φορτίου στις εν λόγω περιοχές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Συγκεκριμένα, από σήμερα είναι εντεταγμένες στην κατηγορία “βαθύ κόκκινο” :

– Η Θάσος, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν σχεδόν τετραπλασιαστεί
– Ο δήμος Μαρώνειας-Σαπών, όπου και εδώ τα ενεργά κρούσματα έχουν υπερδιπλασιαστεί μέσα σε δέκα ημέρες
– Ο δήμος Διδυμοτείχου, αύξηση 136,11% στα ενεργά κρούσματα
– Ο δήμος Καβάλας, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 54,48%.

Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρει για την περιφέρειά μας : “Στο «βαθύ κόκκινο» εντάσσονται πλέον η Θάσος, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν σχεδόν τετραπλασιαστεί, καθώς από 11 στις 5 Απριλίου έχουν φτάσει τα 40.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στο «βαθύ κόκκινο», ανεβαίνει και ο Δήμος Μαρώνειας-Σαπών, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί στα 43 όταν στις 5 Απριλίου ήταν 20. Τα κρούσματα δηλαδή έχουν υπερδιπλασιαστεί μέσα σε 10 ημέρες και σε αυτή την περιοχή.

Επίσης, στο «βαθύ κόκκινο» εντάσσεται και ο Δήμος Διδυμοτείχου, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 85 από 36 στις 5 Απριλίου. Είχαμε μία αύξηση της τάξης του 136,11%.

Επίσης, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου ανεβαίνουν ο Δήμος Καβάλας, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 224, όταν στις 5 Απριλίου είχαμε 145 ενεργά κρούσματα. Είναι μία αύξηση της τάξης του 54,48%.

Αγαπητοί μου συμπολίτες, όπως γνωρίζετε, τις αποφάσεις υπαγορεύουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Γιατί κάθε απόφαση πρέπει να λαμβάνεται την κατάλληλη στιγμή. Όταν πληρούνται όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις, ώστε το επόμενο βήμα να γίνει με απόλυτη υγειονομική ασφάλεια. Για να κάνουμε βήματα μόνο προς τα μπροστά και όχι προς τα πίσω.”

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία είδηση, ενημέρωση και καθοδήγηση από τους αρμοδίους στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σε συγκεκριμένες περιοχές, τα αυξανόμενα κρούσματα και την άγνοια, την κόπωση, την δυσαρέσκεια και την αντίδραση των πολιτών κάθε ηλικίας

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr