Ανησυχία και έντονες αντιδράσεις για τις μαζικές συναθροίσεις στο κέντρο της Ξάνθης χθες το βράδυ

17 Απριλίου 202108:00

Την αντίδραση πολιτών της Ξάνθης προκάλεσε η συγκέντρωση ομάδων πολιτών το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία και την Πλατεία Αντίκα, αγνοώντας κάθε προτροπή για την αποφυγή συνωστισμού και τήρηση αποστάσεων με στόχο την προστασία από το ενδεχόμενο μετάδοσης του Covid-19.

Η εικόνα αυτή με πολίτες να αγνοούν τις συμβουλές των ειδικών επιστημόνων περισσότερο -αλλά και των αρμοδίων θεσμικών της κεντρικής διοίκησης που συμβουλεύονται μια ομάδα επιστημόνων και είναι αρμόδιοι για την επιβολή των μέτρων που πρέπει να τηρούνται για την προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας- είναι η αμέσως μεγαλύτερη αυτής που παρατηρήθηκε στην κεντρική πλατεία το βράδυ της παραμονής της Αποκριάς.

Τότε, κάποιοι πιο παρορμητικοί -κυρίως νέοι και πολλοί χωρίς μάσκες- κατάφεραν να προκαλέσουν ανησυχία στο σύνολο του τοπικού πληθυσμού με τις εικόνες υπερσυνωστισμού που προκλήθηκαν στο κέντρο της πόλης την παραμονή της Κυριακής της Αποκριάς.

Το όνομα της Ξάνθης είχε κάνει τον γύρο όλης της Ελλάδας με τις εικόνες συνωστισμού να προκαλούν ανησυχία στους επιστήμονες. Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τις είχε χαρακτηρίσει “υγειονομική βόμβα” λέγοντας: “Είναι ο ένας πάνω στον άλλον. Πολλοί δεν θα φορούν μάσκα. Προφανώς η Θράκη που δεν είχε πρόβλημα, θα δείτε ότι θα αρχίσει μέσα σε 10-15 μέρες να έχει”.
 
Τρεις εβδομάδες αργότερα ο Βουλευτής Ξάνθης Μπουρχάν Μπαράν, μετά από συνάντησή του με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης Έλενα Ροφαέλα, πληροφορήθηκε πως παρατηρείται καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων στην Ξάνθη. Τοπικοί θεσμικοί, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη έκαναν τότε λόγο σε πανελλήνιας εμβέλειας Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για “αυθόρμητη εκδήλωση”. Από χθες το βράδυ, άλλοι απλοί πολίτες αλλά και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων της Ξάνθης καλούν τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην είναι απλοί παρατηρητές και σχολιαστές ! Ενδεικτικά, ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης αλλά και σημερινός Πρόεδρος του ΔΣ του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης “Οικία Μάνου Χατζηδάκι” ξεσπά για τις χθεσινές συγκεντρώσεις μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook : “Επειδή η κατάσταση καταντάει γραφική, τραγική και επικίνδυνη για την δημόσια υγεία, τη κοινωνία και την οικονομία, θα παρακαλούσα τους δημόσιους λειτουργούς της πόλης και αυτούς που είναι επιφορτισμένοι με την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών να μη κάνουν ούτε τους παρατηρητές ούτε τους σχολιαστές!!! Να κάνουν τους ΑΝΤΡΕΣ!!!! Δε μιλάμε για μια “γρίπη” αλλά για ΘΑΝΑΤΟ!!!
 
 
Κι άλλοι όμως Ξανθιώτες, με την ιδιότητα του απλού πολίτη, καυτηριάζουν με προσωπικές τους αναρτήσεις και με το προσωπικό τους ύφος την επιλογή όλων όσων επέλεξαν να συνωστιστούν χθες το βράδυ στο κέντρο της πόλης.
 
 
Σ.σ. Κεντρική φωτογραφία άρθρου από ανάρτηση του κ. Μιχάλη Πουσπουρίκα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr