“Ξεπαγώνει” η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ξάνθης από την επόμενη εβδομάδα, δια στόματος Μπουρχάν Μπαράν

8 Απριλίου 202109:53

Tο Tμήμα Eπειγόντων για Covid-19 στο νοσοκομείο Ξάνθης επισκέφθηκε ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ, ιατρός Μπαράν Μπουρχάν, με αφορμή τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού. Όπως διαπίστωσε ο βουλευτής, το τμήμα είναι σε πλήρη εγρήγορση ενώ η ΜΕΘ του νοσοκομείου που αριθμεί 7 κλίνες πλήρως εξοπλισμένες, δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού (Ενταντικολόγων), αφού για να λειτουργήσει και να εξυπηρετήσει τους ασθενείς, χρειάζεται στο σύνολο τέσσερις Εντατικολόγους και αυτή τη στιγμή διαθέτει μόλις δύο.  

Σύμφωνα με τον κ. Μπαράν, “Έχουν ήδη προκηρυχθεί οι απαιτούμενες θέσεις και, σύμφωνα με τα όσα μου εξέθεσε η Διοικήτρια, αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να λυθεί το θέμα και να τεθεί πλέον σε λειτουργία η ΜΕΘ. Τη δεδομένη χρονική στιγμή τα περιστατικά Covid-19 παραπέμπονται στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.”

Ο βουλευτής συνεχάρη το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για την οργάνωση καθώς και για την άψογη λειτουργία του εμβολιαστικού του κέντρου ενώ ενθάρρυνε τους Ξανθιώτες να κατανοήσουν τα οφέλη του εμβολιασμού, αναφέροντας χαρακτηριστικά : “Η συμμετοχή όλων μας στην εμβολιαστική διαδικασία, την οποία προτρέπω να ακολουθήσουν όλοι οι συμπολίτες μου, θα είναι και το εφαλτήριο της επανόδου της κοινωνίας μας στον φυσιολογικό ρυθμό ζωής που επιζητούμε όλοι. Η Διοικήτρια με ενημέρωσε πως παρατηρείται όλο καθημερινά αύξηση των κρουσμάτων στην Ξάνθη αλλά και στην ευρύτερη Περιφέρεια ΑΜΘ και ότι προσέρχονται για εμβολιασμό περίπου 200 άτομα ημερησίως. Από πλευράς μου θέλω να τονίσω πως οι επόμενες ημέρες εγκυμονούν τον κίνδυνο της διασποράς στην κοινότητα.”

Ωστόσο, ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ δεν παρέλειψε να σχολιάσει τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από την Κυβέρνηση: “Η διαχείριση της πανδημίας δεν θέλει πυροτεχνήματα και μέτρα επικοινωνιακού χαρακτήρα τα οποία υιοθετεί πανηγυρικά η Κυβέρνηση, αλλά σοβαρότητα, σχεδιασμό και άμεση υλοποίηση των ιατρικών μεθόδων που επιτάσσει το κοινό καλό.

Εμείς επιμένουμε και είμαστε εδώ. Με τις προτάσεις μας, το πρόγραμμά μας:

  • Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ
  • Ενιαίο συντονιστικό κέντρο
  • Όχι μικτά νοσοκομεία.
  • Άμεση ενίσχυση του προσωπικού του ΕΣΥ, με άμεσες προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών και αύξηση των αμοιβών των γιατρών με ένταξή των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά
  • Επιτάχυνση των εμβολιασμών για την έξοδο από την υγειονομική κρίση”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr