Ρολόγια Τοίχου

4 Αυγούστου 202019:56

Στη ζωή του ανθρώπου καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει ο χρόνος. Η καθημερινότητα με το άγχος και την πίεση που καταβάλει τον άνθρωπο τον επιτάσσει συνεχώς να παρακολουθεί την ώρα προκειμένου να καθορίζει το πρόγραμμα του με βάση αυτή. Στον προσωπικό χώρο του καθενός θα συναντήσουμε σε περίοπτή θέση στον τοίχο να κρέμεται ένα ρολόι.

Στην σύγχρονη κοινωνία σήμερα είναι πολύ διαδεδομένα τα μοντέρνα ρολόγια τοίχου τα οποία είναι κατασκευασμένα περίτεχνα καλύπτοντας όλα τα γούστα και τις ανάγκες για κάθε σπίτι. Ορισμένες προτάσεις για να τοποθετήσετε τα ρολόγια τοίχου σε εμφανή σημεία μπορεί να είναι τα εξής : Σύμφωνα με την κινέζικη φιλοσοφία οι περιοχές του σπιτιού που μπορείτε να βάλετε ρολόγια ελεύθερα είναι η κουζίνα, το καθιστικό και το γραφείο. Ένα μικρό ρολόι στον παιδικό δωμάτιο είναι επιθυμητό γιατί βοηθάει τα παιδιά να κατανοήσουν το πέρασμα του χρόνου. Ακόμα ένα πολύ καλό tip είναι να μην βάζετε ρολόγια στους τοίχους της κρεβατοκάμαρας, διότι αυτός είναι ο χώρος χαλάρωσης σας που ο χρόνος << μειώνει >> την ταχύτητα του. Ο καλύτερος τρόπος να μετράτε το χρόνο στο υπνοδωμάτιο σας είναι το δικό σας το βιολογικό ρολόι.

Εάν είστε λάτρεις και κάνετε συλλογή από ρολόγια τοίχου τότε, για να θαυμάσουν την συλλογή σας τόσο οι φίλοι σας όσο και εσείς οι ίδιοι, μπορείτε να τα εκθέσετε σε έναν τοίχο στο καθιστικό  σας  ή στο χολ. Ακόμα μια συμβουλή όσο αφορά το παιδικό δωμάτιο θα ήταν στιλιστικά και πρακτικά ωραίο  να διακοσμεί ρολόι τοίχου το παιδικό δωμάτιο ώστε να εξοικειώνετε το παιδί με την έννοια της ώρας. Μπορείτε να επιλέξετε ρολόγια ανάλογα με λατινική αρίθμηση ή με κλασική. Τα ρολόγια τοίχου με την λατινική αρίθμηση και την τεχνητή παλαίωση παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή παλαιότερη  ή αλλιώς vintage. Από την άλλη η κλασική εμφάνιση του ρολογιού σας καθιστά στο χώρο σας πιο minimal την διακόσμηση ώστε να δίνετε έμφαση μόνο στα απολύτως απαραίτητα και όχι στις λεπτομέρειες.  Τέλος μπορείτε να βρείτε μέσα από μία μεγάλη γκάμα ρολογιών τοίχου ποικίλα σχέδια κατασκευασμένα από αλουμίνιο και υλικά αντοχής ώστε να μην χάνουν το χρώμα τους και να παραμένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου. Για την καλύτερη και ασφαλέστερη τοποθέτηση τους στον τοίχο μπορείτε να επιλέξετε ρολόγια τα οποία ενσωματώνονται με ειδικό αυτοκόλλητο στην πλάτη τους  το οποίο δεν ξεκολλά και δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσει. Βέβαια υπάρχει πάντα και ο παραδοσιακός τρόπος που το ρολόι τοίχου κρεμιέται από ειδικό καρφί το οποίο στηρίζει και ασφαλίζει το ρολόι σας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr