Πράσινο φως από ΕΕ για γρήγορο ίντερνετ στις αγροτικές περιοχές

26 Ιουλίου 201322:00

Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση ενός εκ των σημαντικότερων έργων υποδομής για τις τηλεπικοινωνίες στη χώρα μας, καθώς η αρμόδια επιτροπή των εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενέκρινε την υλοποίηση του rural broadband και αναμένεται το προσεχές διάστημα η έγκριση της χρηματοδότησής του και η προκήρυξή του.

Το έργο, η αξία του οποίου ξεπερνά τα 161 εκατ. ευρώ, είχε «σκαλώσει», στις Βρυξέλλες, οι οποίες δεν είχαν εγκρίνει τον αρχικό σχεδιασμό του. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο έχει ως στόχο την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών στις αγροτικές περιοχές της χώρας και την κάλυψη όλων των κενών σημείων στον ευρυζωνικό χάρτη της χώρας μας.

Μόλις δοθεί και το τελικό «πράσινο φως» από την Κομισιόν για το θέμα της χρηματοδότηση, τότε θα είναι απλά θέμα ημερών για την προκήρυξή του από την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.

Το έργο έχει υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα), προκειμένου να καλυφθούν οι αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές χωρίς υφιστάμενο δίκτυο, με διαδικτυακή υποδομή υψηλών ταχυτήτων ταχύτητας και η εκμετάλλευση και η αξιοποίηση των υποδομών για χρονική περίοδο 10 ετών.

Πηγή : ΑΓΡΟΤΥΠΟΣ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr