Ταπετσαρίες Τοίχου

Πως να τοποθετήσετε τις ταπετσαρίες τοίχου

11 Οκτωβρίου 201712:18

Έχετε αποφασίσει πως θα πρέπει να αλλάξετε την διακόσμηση στο δωμάτιο σας.? στο σαλόνι σας.? ή και ακόμη στο γραφείο σας.? Σκεφτήκατε πως το να βάψετε τους τοίχους σας είναι μια χρονοβόρα λύση και δαπανηρή και καταλήξατε στις ταπετσαρίες τοίχου..? Τότε κάνατε την καλύτερη επιλογή και εμείς θα σας βοηθήσουμε να την υλοποιήσετε λέγοντας σας πως να κάνετε μια τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου αλλά και τι να προσέξετε.

Πρώτα από όλα θα σας δώσουμε μια συμβουλή η οποία αφορά την επιλογή της κατάλληλης ταπετσαρίας τοίχου, πριν αποφασίσετε και διαλέξετε την ταπετσαρία τοίχου σας θα πρέπει να γνωρίζετε για που την προορίζεται αλλά και τι διακόσμηση έχει ο χώρος ο οποίος θα την τοποθετήσετε .  Για παράδειγμα εάν θέλετε μια ταπετσαρία για το γραφείο σας και τα έπιπλα σας και υπόλοιποι τοίχοι εκεί δίνουν μια μοντέρνα αίσθηση τότε αυτό θα σας βοηθήσει να διαλέξετε ακριβώς αυτή την ταπετσαρία που θα ταιριάξει στον χώρο σας. Σε διαφορετική περίπτωση φανταστείτε έναν μοντέρνο χώρο με μοντέρνα έπιπλα και χρώματα με συνδυασμό μιας  vintage ταπετσαρίας τοίχου.! Σίγουρα το θέαμα δεν θα είναι και ότι καλύτερο.

Τώρα ας περάσουμε στην τοποθέτηση και πως θα καταφέρετε να κάνετε μια άρτια εφαρμογή στον τοίχο σας. Προτού όμως ξεκινήσετε θα πρέπει να κάνετε έναν απαραίτητο έλεγχο στον τοίχο τον οποίο θέλετε να βάλετε την ταπετσαρία για τυχόν φθορές του τύπου όπως τρύπες ή εξογκώματα ή οτιδήποτε άλλο το οποίο θα σας κάνει να δυσκολευτείτε κατά την τοποθέτηση, οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις ίσως χρειαστούν κάποια τριψίματα ή στοκαρίσματα στον τοίχο σας.

Η συνέχεια είναι πιο εύκολη αν και θα χρειαστεί να είστε μεθοδικοί αλλά και να είστε από τους ανθρώπους που πιάνουν τα χέρια τους αλλά και τους αρέσει η χειρωνακτική εργασία. Το πρώτο βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να μετρήσετε και να σημειώσετε στον τοίχο σας το πλάτος της ταπετσαρίας έτσι ώστε να μην ξεφύγετε από την ευθεία κατά την τοποθέτηση.

Δεύτερο βήμα και σειρά έχει η ειδική κόλλα για ταπετσαρίες τοίχου, για την χρήση της θα χρειαστείτε ένα μεγάλο ρολό όπως αυτά του χρώματος το οποίο θα χρησιμοποιήσετε στις μεγάλες επιφάνειες και ένα πινέλο για τις πιο μικρές επιφάνειες όπως γωνίες, γύρω από διακόπτες αλλά και σοβατεπί. Το άπλωμα της κόλλας δεν πρέπει να σας αγχώνει καθώς στεγνώνει πολύ αργά οπότε χωρίς βιασύνη και άγχος προχωρήστε να εφαρμόζετε και την ταπετσαρία.

Τρίτο βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να τσεκάρετε εάν την έχετε τοποθετήσει σε ευθεία γραμμή, στην συνέχεια αρχίστε να λειαίνεται την επιφάνεια της με κάποια πλαστική σπάτουλα με λεία και μαλακή επιφάνεια την οποία μπορείτε να βρείτε στο κατάστημα το οποίο κάνατε την αγορά της ταπετσαρίας τοίχου σας και το κόστος της συνήθως είναι πολύ μικρό, τέλος σκουπίστε με ένα υγρό πανί όλη την επιφάνεια της ταπετσαρίας για την απομάκρυνση υπολειμμάτων κόλλας.

Τέταρτο και τελευταίο βήμα είναι το κόψιμο της περιττής ταπετσαρίας η οποία λογικά θα έχει περισσέψει σε κάποια σημεία όπου εκεί ένα κοπίδι θα σας διευκολύνει για ένα ακριβές κόψιμο.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Ειδική κόλλα για ταπετσαρίες τοίχου
  • Ρολό χρώματος και πινέλο
  • Κοπίδι
  • Σπάτουλα με λεία επιφάνεια
  • Υγρό πανί

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr