Πώς να ελέγξετε τη χοληστερόλη με φυσικά τρόφιμα και συμπληρώματα

25 Ιουλίου 202113:36

Ο έλεγχος της χοληστερόλης με φυσικά τρόφιμα και συμπληρώματα είναι ζωτικής σημασίας εάν δεν θέλετε να ακολουθήσετε τη χρήση φαρμάκων για να βοηθήσετε στον έλεγχο του επιπέδου της χοληστερόλης σας. Εάν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε φάρμακα, τότε οι πιθανότητες θεραπείας δεν είναι απαραίτητα καλές, ωστόσο μπορεί να θέσετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο να αποκτήσετε καρδιακή ανεπάρκεια. Αυτές είναι μόνο δύο από τις ανεπιθύμητες ενέργειες που συνδέονται με τα φάρμακα για την μείωση της χοληστερόλης, ενώ υπάρχουν πολύ περισσότερες, και ο λόγος για αυτό είναι επειδή όχι μόνο εμποδίζουν το ένζυμο που παράγει χοληστερόλη στο ήπαρ σας, αλλά επίσης μπλοκάρουν ένα σχετικό ένζυμο γνωστό ως CoQ10, και αυτό το ένζυμο είναι απαραίτητο για να λειτουργεί σωστά το σώμα σας.

Τώρα που γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι να είστε σε θέση να ελέγξετε τη χοληστερόλη με φυσικά τρόφιμα και συμπληρώματα, αναρωτιέστε πως θα το κάνετε;
Κατ ‘αρχάς, ας ρίξουμε μια ματιά στα τρόφιμα που πρέπει αλλά και σε αυτά που δεν πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας. Το πρώτο είδος τροφίμων που πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας είναι τρόφιμα που περιέχουν διαλυτές ίνες. Ο λόγος για τις διαλυτές ίνες είναι επειδή συνδέονται πραγματικά με τη χοληστερόλη και αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι η χοληστερόλη απεκκρίνεται από το σώμα και δεν απορροφάται. Μια ιδιαίτερα καλή πηγή διαλυτών ινών είναι η βρώμη, οπότε το να έχετε κάτι σαν χυλό για πρωινό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας και να ελέγξετε τη χοληστερόλη σας. Το επόμενο είδος τροφίμων που είναι σημαντικά τρόφιμα, είναι τα λαχανικά. Ο λόγος που αυτά είναι τόσο σημαντικά είναι επειδή περιέχουν κάτι μέσα τους γνωστό ως φυτοστερόλη. Οι φυτοστερόλες είναι σχεδόν πανομοιότυπες στη δομή με τα μόρια χοληστερόλης, και ως αποτέλεσμα αυτού σημαίνει ότι και οι δύο καταλήγουν να ανταγωνίζονται για τον ίδιο χώρο για απορρόφηση στο γαστρεντερικό σωλήνα. Όταν έχετε υψηλά επίπεδα φυτοστερολών, τότε προφανώς θα απορροφηθούν περισσότερα από αυτά στο σώμα και λιγότερη χοληστερόλη.
Τα τρόφιμα που πρέπει να είναι περιορισμένα στην διατροφή σας είναι τρόφιμα όπως μπισκότα, σοκολάτες και έτοιμα γεύματα. Ο λόγος είναι επειδή συχνά περιέχουν ένα τεχνητό λίπος γνωστό ως trans fat το οποίο οι κατασκευαστές βάζουν στα προϊόντα τους για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους. Δυστυχώς, αυτά τα trans λιπαρά όχι μόνο επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής αλλά αυξάνουν επίσης την κακή χοληστερόλη και μειώνουν την καλή χοληστερόλη σας. Υπάρχουν πολλές ανησυχίες για την υγεία, που συνδέονται με αυτά τα είδη λιπών, τα οποία είναι αρκετά ανησυχητικά, τόσο πολύ που τώρα απαγορεύονται σε δύο ευρωπαϊκές χώρες.

Μια μορφή συμπληρωμάτων που αυξάνεται γρήγορα σε δημοτικότητα είναι το CBD oil https://easyhemp.gr/proionta-cbd-oil/eleo-kannavis-cbd-oil-shop/ καθώς και άλλα προϊόντα κάνναβης https://easyhemp.gr/ προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στην υγεία σας. Αυτά τα είδη συμπληρωμάτων περιέχουν συνήθως περίπου πέντε ή έξι διαφορετικά συστατικά που βοηθούν στον έλεγχο της χοληστερόλης με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, μειώνουν την LDL, αυξάνουν την HDL, αναστέλλουν την ποσότητα χοληστερόλης που παράγεται από το ήπαρ, μειώνουν την ποσότητα χοληστερόλης που απορροφάται στο σώμα και αυξάνουν την ποσότητα που εκκρίνεται από το σώμα. Όπως μπορείτε να δείτε από αυτήν τη λίστα, η κανναβιδιόλη  είναι πολύ ισχυρή.

Διαμορφώστε την διατροφή σας με τρόπο που να προάγετε την καλή υγεία του οργανισμού σας και εντάξτε στην ρουτίνα σας συμπληρώματα διατροφής. Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr