“Πολιτικό δούλεμα”. Του Συμεών Σολταρίδη

30 Δεκεμβρίου 201309:54

Κυριακή πρωί. Πίνοντας το πρωινό καφεδάκι , διαβάζω τις ειδήσεις και τα άρθρα  που δημοσιεύονται στα Κυριακάτικα φύλλα. Τα διαβάζω και χαμογελώ , σαν μαχόμενος δημοσιογράφος που υπήρξα και σαν πολιτικός αναλυτής που συνεχίζω και είμαι , εφόσον συνεχίζω να λέγομαι «πολιτικό όν».
Σε κάποιες σελίδες  εφημερίδας, πέφτει το μάτι μου σε δημοσίευμα που αναφέρεται  σε Κυβερνητικούς βουλευτές και των δύο κομμάτων, οι οποίοι κατά καιρούς παρουσιάζονται  στην κοινή γνώμη «σαν οι προστάτες του δημόσιου βίου, σαν οι τιμητές των πάντων, σαν τους ήρωες που σήκωσαν μπαϊράκι, σαν τους αγωνιστές που κήρυξαν τον ανένδοτο» καθώς, όπως γράφει  το δημοσίευμα « απειλούν με ηρωϊκή έξοδο» και « διαμηνύουν, οι μεν, ότι η ψήφος τους σε κάθε νομοσχέδιο δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη» ενώ οι δε  « απειλούν με ακαριαίο χτύπημα εάν υποψιαστούν νέα μέτρα» !!!! ( φυσικά δεν είναι μόνο αυτοί).

vouli2Διαβάζω λοιπόν στο δημοσίευμα , ότι ο ένας «έδωσε διορία στην κυβέρνηση ….», ο άλλος  , λέει « σήκωσε ψηλά την σημαία των αντιδράσεων» και ο παρά-άλλος  « πρωταγωνίστησε στις διαφωνίες σχετικά με την φορολογία των ακινήτων».  Και πάμε τώρα στην συνεργαζόμενη με τη ΝΔ  παράταξη , το ΠΑΣΟΚ, το οποίο διαρρηγνύει τα ιμάτια του για κοινωνική δικαιοσύνη, για απόδοση δικαίου και για δυναμικές παρεμβάσεις προς όφελος του εργαζομένου και φορολογούμενου πολίτη.

Δήλωσε , λοιπόν, μερίδα βουλευτών, ότι «και αυτοί δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι» και ότι η αντίδραση τους θα είναι «ακαριαία» , αν υποψιαστούν ότι μαγειρεύονται νέα μέτρα.

Με σοκάρει και μόνο η δήλωση ότι  η αντίδραση όλων θα είναι ακαριαία και μόνο στην σκέψη «αν υποψιαστούν», που φυσικά με οδηγεί στην γνωστή ατάκα « αν υποψιαστώ ότι ( δεν θα ψηφίσετε) …θα πεθάνω» !!

Μετά από τόσα χρόνια  στη δημοσιογραφική και αρθρογραφική σκηνή , κάνω μια αναδρομή στο παρελθόν  για να θυμηθώ αν  υπήρξε παρόμοια ξεφτίλα στον δημόσιο πολιτικό βίο της χώρας, όπως αυτά που ζούμε τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια. Αν υπήρξε  τόσος εκμηδενισμός  των αξιών , όσο σήμερα. Αν υπήρξαν πολιτικοί τους οποίους   «έφτυνε» ο κόσμος και αυτοί να έλεγαν ότι «βρέχει».

Βέβαια για να είμαστε αντικειμενικοί και αληθινοί , η σημερινή πολιτική κατάντια είναι αποτέλεσμα ενός βρώμικου παρελθόντος , ενός πελατειακού κράτους που μεγάλωνε με το «βόλεμα» και ενός  ψεύτικού βιοτικού επιπέδου.

Ερχόμαστε , λοιπόν, στο σήμερα, όπου οι  α-πολίτικες δηλώσεις , δήθεν πολιτικών, θεωρούνται  «ηρωισμοί» , «μάγκικες  κινήσεις», «παληκαρισμοί» , με σκοπό  να   παρουσιασθούν  σαν «ήρωες» στα μάτια των ψηφοφόρων τους. Δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν το τάδε νομοσχέδιο ή ότι  αντιστέκονται και διαμηνύουν ότι εάν δεν διορθωθεί  θα το σκεφθούν πολύ αν το ψηφίσουν . Άλλοι πάλι δημιουργούν την ομάδα των 11 ή των 7 ή των 75   για να  αντισταθούν στην συνεργασία ΠΑΣΟΚ με ΝΔ  και άλλοι από το στρατόπεδο της ΝΔ  δημιουργούν τους 42  ή τους  αντικαθεστωτικούς  ή  τους πολέμιους του Σαμαρά.

Επειδή , λοιπόν, το πρωί διαβάζοντας όλα αυτά, αισθάνθηκα ότι «δουλευόμαστε» μια και προέρχομαι από μια γενιά  που είδε και βίωσε αρκετά, σκέφθηκα να πάρω ξανά το μολύβι και να προτείνω σε όσους δηλώνουν αντίθετοι αυτής της πολιτικής ( εγώ είμαι κάθετα αντίθετος αλλά δεν ψηφίζω νομοσχέδια) ή να μην ξανά κάνουν παρόμοιες δηλώσεις γιατί ξευτελίζονται ή να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο ή να ανεξαρτοποιηθούν  και να μην στηρίξουν την παρούσα πολιτική με σκοπό να πάμε σε εκλογές.  Το θεωρώ πολύ καλύτερο και εντιμότερο, από το να ακούω ή να διαβάζω καθημερινά ότι  ο τάδε βουλευτής δεν θα ψηφίσει, ότι ο άλλος  βουλευτής  το δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν ψηφίζει άλλα μέτρα  και ότι ο παρά- άλλος  είπε ότι  «αν είναι να πέσει η κυβέρνηση ας πέσει» !!!

Πάντως αυτό που με προβληματίζει είναι γιατί δεν το κάνουν και παραμένουν μόνο στα λόγια. Γιατί αν «υποθέσω ότι το κάνουν για την βουλευτική αποζημίωση  και τις καρέκλες…..θα πεθάνω».!!!!

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr