Πέρασε τροπολογία Σαλτούρου για το Ψυχολογικό και για το “Βοήθεια στο σπίτι”

10 Δεκεμβρίου 201414:20

Για μια σειρά από ενέργειες και εξελίξεις που υπήρξαν στη διάρκεια της συζήτησης της Ολομέλειας της Βουλής την Τρίτη, ενημερώνει ο Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Σαλτούρος. Αναλυτικά αναφέρει:

Κατά τη συζήτηση της 9/12/2010 της Ολομέλειας της Βουλής επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο «Ρύθμιση δεσμευμένων ή κατασχεμένων χρηματικών απαιτήσεων και μετρητών», ο Ειδικός Αγορητής του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Ν. Ξάνθης Δημήτριος Σαλτούρος, εισηγήθηκε μεταξύ άλλων την υπερψήφιση δύο τροπολογιών οι οποίες έγιναν μάλιστα δεκτές τόσο από τον Υπουργό όσο από το Σώμα και μάλιστα ομόφωνα.

Η πρώτη αφορά το γνωστό μας ως Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης το οποίο μετονομάζεται σε «Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης», ενώ κύριο αντικείμενο της τροπολογίας αποτελεί η ρύθμιση των θεμάτων του προσωπικού που απασχολείται στο Κέντρο, ήτοι της υπηρεσιακής κατάστασης και της ασφάλισής του, μετά και τη μετατροπή του Κέντρου σε ΝΠΔΔ, με το Ν. 4275/2014.

Η δεύτερη αφορά το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» και περιλαμβάνει τις αναγκαίες ρυθμίσεις για τη συνέχιση και την απρόσκοπτη λειτουργία του καθώς και για την περαιτέρω ενίσχυσή του.

Τέλος, ο κ. Σαλτούρος πρότεινε εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αθανασίου, νομοτεχνική βελτίωση η οποία δίνει λύση στο προκύψαν ζήτημα με τον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό, πρόταση που έτυχε της αποδοχής του συνόλου των κομμάτων και την οποία ο κ. Υπουργός δεσμεύθηκε να μελετήσει.

Επισυνάπτονται:

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr