Πατατοσαλάτα με καπνιστό σολομό και μπρικ

15 Μαΐου 201417:17

Μπορείτε να τη σερβίρετε σαν σαλάτα αλλά μεταμορφώνεται και σε ένα κυρίως πιάτο μιας καθημερινής, όταν γυρνάτε κουρασμένοι από τη δουλειά και δεν έχετε διάθεση για πολλά μαγειρέματα. Είναι πολύ πιο νόστιμη όταν οι πατάτες είναι ακόμη λίγο ζεστές.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Υλικά

για τη σαλάτα
1 κιλό πατατούλες μικρές
150γρ. καπνιστό σολομό, κομμένο σε λωρίδες
1 αγγούρι μεγάλο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 κουτ.γλυκού κάπαρη
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε ροδέλες
3 κουτ. σούπας μπρικ (αβγά σολομού ή οποιοδήποτε άλλου ψαριού)
αλάτι για τις πατάτες
6 κλωναράκια ψιλοκομμένο άνηθο
για τη σος
μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
½ κουτ.γλυκού πάπρικα γλυκιά
Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό.

Βήμα 2

Προσέχετε το βράσιμό τους ώστε να μη σας λιώσουν αλλά να είναι al-dente, να κρατάνε λίγο δηλαδή. Τις στραγγίζετε και καθαρίζετε τη φλούδα τους. Τις κόβετε στα δύο σε μια σαλατιέρα και αλατίζετε.

Βήμα 3

Χτυπάτε όλα τα υλικά της σος στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.

Βήμα 4

Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας, ανακατεύετε απαλά με τη σος και σερβίρετε.

Tips: *Αν βρείτε βιολογικές πατάτες δεν χρειάζεται να καθαρίσετε το φλούδι τους, αφού έτσι γίνονται νοστιμότερες.
*Αν θέλετε τη σαλάτα σας πιο πικάντικη, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε στα μυριστικά, προσθέτοντας μαϊντανό, λίγη ματζουράνα και ένα κουταλάκι μίγμα για πουλερικά ή ψάρι.
*Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σολομό με καπνιστή, ελληνική πέστροφα.

πηγή:www.olivemagazine.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr