ANAPTYXIAKI EXOTERIKO

Ολομέτωπη σύγκρουση για την Αναπτυξιακή. Δεν πάνε οι Δήμαρχοι στη σύσκεψη.

7 Ιουλίου 201208:51

ANAPTYXIAKI_EXOTERIKOΣε οξεία και ευθεία αντιπαράθεση μεταξύ Αλέξανδρου Κοντού και των Δημάρχων του ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους συντάσσεται και ο Δήμος Ξάνθης, εξελίσσεται η υπόθεση της Αναπτυξιακής και της προσπάθειας να μην υλοποιηθεί η απόφαση των μετόχων για λύση της εταιρίας.

Μετά την πρωτοβουλία του Στέλιου Μωραΐτη για σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων, ο Βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός σε δηλώσεις του στο Τρίτο Ραδιοφωνικό «έριξε λάδι στη φωτιά» κατηγορώντας τόσο τους Δημάρχους για την αδιαλλαξία τους όσο και –εμμέσως- την οικογένεια Ξυνίδη για την στάση της, στην υπόθεση κάνοντας λόγο για «αόρατο χέρι» που σταματούσε οτιδήποτε θετικό για την Αναπτυξιακή τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα θεωρεί εφικτή την ανασύσταση της εταιρίας ώστε να διαχειριστεί αυτή τα ποσά που έχουν εγκριθεί για το Leader.

Eπιστολή των Δημάρχων τη Δευτέρα. Δεν θα πάνε στο ΕΒΕ

Η κόντρα συνεχίζεται καθώς οι Δήμαρχοι, ενοχλημένοι όπως φαίνεται από την επαναφορά του θέματος στην επικαιρότητα,  επιμένουν ότι η υπόθεση έχει κλείσει και αποφάσισαν σε συνάντηση που είχαν την Παρασκευή, να μην παραστούν στη συνάντηση που συγκάλεσε το ΕΒΕ για το βράδυ της Δευτέρας. Αντί της συμμετοχής τους θα αποστείλουν στον Πρόεδρο του ΕΒΕ και θα κοινοποιήσουν  στον Τύπο επιστολή με την οποία θα εξηγούν τις θέσεις τους.

Βασίλης Τσολακίδης: “Το δύσκολο είναι να βρείς τα χρήματα. Χαρίζουμε τις μετοχές”

Όπως σημειώνει μιλώντας στο XanthiPress.gr ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, οι προσπάθειες του Προέδρου του Επιμελητηρίου με το 1% των μετοχών συναντούν την κάθετη αντίδρασή τους. Οι Δήμαρχοι αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν είναι απόλυτα θεσμική αυτή η πρωτοβουλία ενώ προαναγγέλλουν το περιεχόμενο της επιστολής που θα αναφέρει ότι δωρίζουν όλες τις μετοχές τους σε αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούν να δώσουν λύση.

Πρακτικά, όπως υποστηρίζει ο Βασίλης Τσολακίδης, «το εύκολο είναι να γίνεσαι αρεστός και να δημιουργείς ελπίδες στους εργαζόμενους, το δύσκολο είναι να βρείς το ποσό άνω του εκατομμυρίου που χρειάζεται για να λειτουργήσει η εταιρίας»

Άγνωστες οι προθέσεις των βουλευτών.

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί και οι βουλευτές του Νομού. Πέρα από τον Αλέξανδρο Κοντό, τόσο ο Ζεϊμπέκ Χουσεΐν όσο και Δημήτρης Σαλτούρος δεν έχουν κάνει γνωστές τις προθέσεις τους. Για το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται ότι θα προηγηθεί σύσκεψη του κομματικού επιτελείου στην Ξάνθη, για το δε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, η κατάσταση χαρακτηρίζεται κάπως άβολη –όπως είχε προαναγγείλει το XanthiPress.gr – καθώς όλο το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται κάθετα αντίθετο και είναι δύσκολο να διαφοροποιηθεί. Ούτως ή άλλως, πάντως, η παρουσία τους –αν εμφανιστούν- δεν θα έχει καθοριστικό ρόλο αλλά περισσότερο συμβολικό.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr