Nέο Cinema Sound Home Theater 9.1 Channel από την LG

12 Μαΐου 201323:45

H LG Electronics παρουσίασε το BH9530TW, το πιο προηγμένο της σύστημα οικιακού κινηματογράφου. Με 9.1-κανάλια, το κορυφαίο αυτό σύστημα της αγοράς προσφέρει ήχο εφάμιλλο μιας σύγχρονης κινηματογραφικής αίθουσας.

Το home theater των 1.460W περιλαμβάνει τα πάντα (all-in-one), μπορεί να συνδεθεί με Smart TV και με οποιαδήποτε συσκευή διαθέτει ήδη ο καταναλωτής, ενώ χάρη στον κομψό σχεδιασμό του μπορεί να βρει τη θέση του σε κάθε σύγχρονο καθιστικό.

“Tο BH9530TW είναι πραγματικά ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου, με εντυπωσιακό ήχο από όλες τις διευθύνσεις,” δήλωσε ο κ. Άρης Κουτελός, Εμπορικός Διευθυντής Consumer Electronics της LG Electronics Hellas. “Τα συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας CINEMA 3D της LG έχουν στόχο να προσφέρουν στο χρήστη μια μοναδική immersive εμπειρία, ενώ το εκπληκτικό ηχοσύστημα δίνει ζωή σε κάθε ταινία. Tο σύστημα BH9530TW είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την LG, και την προσπάθειά της να υλοποιήσει τον 3D ήχο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. ”

Προσφέροντας μια εξαιρετική ακουστική εμπειρία
To BH9530TW είναι ένα από τα κορυφαία συστήματα της αγοράς, με ισχύ 1.460W και 9.1 κανάλια, ικανό να προσφέρει μια μοναδική ηχητική εμπειρία, χωρίς συμβιβασμούς. Παρόλο που το BH9530TW υποστηρίζει 9.1 κανάλια εξόδου, το όλο σύστημα περιλαμβάνει τον ίδιο αριθμό ηχείων με ένα τυπικό σύστημα 5.1-καναλιών. Τέσσερα multi-directional αυτόνομα ηχεία βοηθούν τον ήχο να καλύπτει το χώρο ακρόασης από άκρη σε άκρη, επιτρέποντας στο θεατή να βυθίζεται στο ηχητικό περιβάλλον της ταινίας που παρακολουθεί, όπως ακριβώς συμβαίνει σε μια κανονική αίθουσα κινηματογράφου. Επιπλέον, ο επεξεργαστής 3D Surround της LG αναλύει την πηγή εισόδου και στέλνει το ηχητικό σήμα σε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις, φροντίζοντας παράλληλα να διατηρούνται τα κατάλληλα επίπεδα ισορροπίας.

Επίσης, θα πρέπει να επισημανθεί η επιλογή της LG να χρησιμοποιήσει υλικά υψηλότερης κατηγορίας, όπως οι ίνες Αραμιδίου (Aramid fibers) στην κατασκευή του κώνου των ηχείων. Το ανθεκτικό αυτό υλικό, σε μορφή λεπτής μεμβράνης, εμφανίζει μεγάλη θερμική αντίσταση και επιτρέπει την αναπαραγωγή μεγαλύτερου φάσματος με σχεδόν μηδενική παραμόρφωση. Οι ίνες αραμιδίου είναι γνωστές για την αντοχή τους στην έκταση ενώ χρησιμοποιούνται συχνά στην κατασκευή επαγγελματικών μπαστουνιών χόκεϊ και εξοπλισμού αντιβαλλιστικής θωράκισης από κέβλαρ. Ειδικότερα για τους κώνους των ηχείων, αποτρέπουν τη διάτρηση ή την παραμόρφωση του σχήματός τους, γεγονός που θα είχε σημαντική επίπτωση στην ποιότητα του παραγόμενου ήχου.

Περισσότερες επιλογές συνδεσιμότητας, εύκολη λειτουργία μενού και απεριόριστες επιλογές περιεχομένου
Όμως, το BH9530TW δεν προσφέρει μόνο κορυφαίο ήχο. Μπορεί να παίζει το ρόλο του hub, καθώς υποστηρίζει πολλούς τρόπους σύνδεσης, στους οποίους περιλαμβάνεται και το Miracast, το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία NFC (Near Field Communication). Το Miracast δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να συνδέει ασύρματα το smartphone του ή άλλες εξωτερικές συσκευές, προκειμένου να μεταφέρει απρόσκοπτα περιεχόμενο. Επιπλέον, το νέο Cinema Sound Home Theater έχει δυνατότητες Smart TV, υποστηρίζει web browsing και προσφέρει πρόσβαση στο LG Cloud, επιτρέποντας streaming από μια σειρά εικονικές μηχανές αποθήκευσης. Το BH9530TW ενσωματώνει την τεχνολογία της LG για τη μετατροπή υλικού 2D σε 3D, ενώ σε περίπτωση που το συνδέσουμε σε τηλεόραση Ultra HD TV, αναλαμβάνει το upscaling του κανονικού υλικού σε ανάλυση Ultra HD (3.840 x 2.160), προσφέροντας εικόνες εκπληκτικής ευκρίνειας.

Η περιήγηση στο μενού είναι εύκολη, γεγονός που κάνει ακόμη και σύνθετες λειτουργίες να γίνονται φυσικά. Έτσι, το BH9530TW καταφέρνει να ξεπεράσει τα προβλήματα που ταλαιπωρούσαν το χρήστη παλιότερων συστημάτων home theatre, όπως η ασυμβατότητα των πηγών και η εκτέλεση σύνθετων λειτουργιών. Την ίδια στιγμή, μικρές προσθήκες, όπως η θύρα USB για τη σύνδεση πληκτρολογίου και ποντικιού, δίνουν στο χρήστη την ευελιξία να διαχειρίζεται το υλικό του με τον τρόπο που του ταιριάζει καλύτερα. Tο BH9530TW προσφέρει, επίσης, τη νέα λειτουργία Private Sound Mode, η οποία μας επιτρέπει να στέλνουμε το ήχο κατευθείαν στο smartphone, μέσω Wi-Fi, ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε το αγαπημένο μας πρόγραμμα αργά το βράδυ, χωρίς να ενοχλούμε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας που θέλουν να κοιμηθούν.

Tο BH9530TW θα βρίσκεται στα καταστήματα από τις αρχές Mαϊου του 2013.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:
9.1-κανάλια (δύο μπροστινά και δύο πίσω ηχεία tallboy, με δύο κανάλια το καθένα, συν ένα κεντρικό και ένα subwoofer)
1.460W
Ηχεία με κώνους από ίνες Αραμιδίου
Δυνατότητα LG Smart TV
Wi-Fi Direct
Bluetooth support
Μετατροπή 2D σε 3D
Upscaling σε Ultra HD (3.840 x 2.160)
Private Sound Mode (όταν η TV είναι στη σίγαση ο ήχος στέλνεται στο smartphone)
Αναπαραγωγή αρχείων FLAC
Φόρτιση συσκευών iPhone / iPod / iPad και αναπαραγωγή αρχείων από αυτές
Wi-Fi CERTIFIED MiracastTM (ακριβής αναπαραγωγή της οθόνης του smartphone ή tablet screen στην τηλεόραση )
Remote app για smartphones (Android & iOS)

Πηγή : i-TECH4u.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr