Τηλεόραση ταπετσαρία ή τηλεόραση κορνίζα;

26 Μαρτίου 201707:00

Τελικά είναι μάχη τεχνολογιών της OLED v LCD ή επιστροφή στα παλιά, κάτι σαν την επιστροφή στο βινύλιο. Οι νέες προτάσεις τηλεόρασης των δύο Κορεατών έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και χαρακτηρίζουν την εποχή μας.

Η LG προτείνει την Wallpaper χρησιμοποιώντας τεχνολογία OLED που από τη φύση της είναι λεπτή και εύκαμπτη, ενώ μπορεί να παρουσιάσει με αληθοφάνεια μια στατική εικόνα. Στην προκειμένη περίπτωση το πλαίσιο ενός κάδρου.

Η Samsung προτείνει την The Frame μια LCD τηλεόραση που σχεδόν κολλάει στον τοίχο, έχει ξύλινο πλαίσιο κορνίζας και δείχνει ως ένα μοντέρνο κάδρο στον τοίχο. Οι δύο τηλεοράσεις έχουν τα ηλεκτρονικά τους εξωτερικά, η Wallpaper συνδέεται με καλωδιοταινία με μια ηχομπάρα που έχει και τις συνδέσεις, ενώ η The Frame συνδέεται με ένα λεπτό διάφανο καλώδιο (οπτική ίνα) με ένα μικρό κουτάκι. Τα καλώδια σύνδεσης και των δύο μπορούν να βαφούν και να πάρουν το χρώμα του τοίχου ώστε να μην ενοχλούν στο μάτι.

Βλέποντας προς τα πίσω ανάλογες προτάσεις, τηλεόρασης κάδρου στον τοίχο, έχουν παρουσιάσει η Pioneer με τις κορυφαίες της τότε Plasma αλλά και η Panasonic. Aκόμη έχουμε δει προτάσεις και από τρίτους κατασκευαστές που μετέτρεπαν οποιαδήποτε τηλεόραση σε… κάδρο. Στην ουσία είναι μια εργασία «κορνιζά» με κάδρο ανάλογα την αισθητική του σπιτιού μας. Το μυστικό εδώ είναι να μην γυαλίζει η τηλεόραση και να μην δείχνει ότι είναι τηλεόραση όταν αυτή είναι σβηστή. Σε αυτή την περίπτωση «παίζει» στατικά έργα γνωστών ζωγράφων ή ότι άλλο θέλουμε εμείς. Μια τέτοια τηλεόραση αισθητικά θα πρέπει να χάνεται ανάμεσα στα άλλα κάδρα που έχει κάποιος στο σπίτι του.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτή η ξανά-εμφάνιση τηλεοράσεων-κάδρων έχει να κάνει με το νοσταλγικό ρεύμα που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στην τεχνολογία.

Αν έχει να κάνει με αυτό που ζούμε με τα πικάπ, με τα κασετόφωνα ή είναι μια αναζήτηση της επόμενης μορφής τηλεόρασης ή απλά μια κόντρα OLED v LCD; Όποια και να είναι η απάντηση οι τηλεοράσεις του 2017, έχουν περάσει σε άλλο σχεδιαστικό επίπεδο και αναμένουμε να δούμε ακόμη περισσότερα κάδρα ΤV και από άλλους κατασκευαστές. Ορίστε μια λαμπρή ευκαιρία για τους απανταχού κορνιζάδες, που έχουν την τέχνη, τα σχέδια και το μεράκι, να κατεβάσουν τα δικά τους σχέδια.

Η τηλεόραση γίνεται «ένα» με τον τοίχο, μόνο που τα πρώτα αυτά μοντέλα θα κοστίζουν αρκετά. Ταπετσαρία λοιπόν ή κορνίζα;

Πηγή: hxoseikona.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr