LG : Οι LCD Nano Cell τηλεοράσεις του 2017 [Video]

17 Φεβρουαρίου 201709:42

Το νέο line-up τηλεοράσεων SUPER UHD TV της LG για την Ευρωπαϊκή αγορά περιλαμβάνει 14 μοντέλα, 3 εκ των οποίων παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της Innofest Europe (SJ9500, SJ8500 and SJ8100). Όλες οι τηλεοράσεις SUPER UHD της LG για το 2017 διαθέτουν την τεχνολογία Nano Cell, την πιο προηγμένη τεχνολογία ενίσχυσης χρωμάτων για LCD panels που υπάρχει διαθέσιμη.

Η τεχνολογία Nano Cell προσφέρει απόλυτα ρεαλιστική προβολή εικόνων, με εξαιρετική λεπτομέρεια και ακρίβεια στα χρώματα, επιτρέποντας παράλληλα ευρύτερη γωνία θέασης. Τα μοντέλα SUPER UHD TV για το 2017 της LG υποστηρίζουν όλα τα format HDR και προσφέρουν την πιο πρόσφατη έκδοση της webOS Smart TV πλατφόρμας της LG. Επιπλέον, διαθέτουν ισχυρές δυνατότητες ήχου καθώς και λεπτό, υψηλής αισθητικής σχεδιασμό. Οι χρήστες δε θ αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα στο να βρούνε το μοντέλο τηλεόρασης που τους ταιριάζει απόλυτα καθώς προσφέρεται μια μεγάλη γκάμα επιλογών από πλευράς τόσο μεγέθους οθόνης όσο και δυνατοτήτων.

Οι SUPER UHD Nano Cell LCD οθόνες διαθέτουν ένα τεχνολογικό πλεονέκτημα χρησιμοποιώντας ομοιόμορφα σωματίδια μεγέθους περίπου ενός νανομέτρου σε διάμετρο. Τα συγκεκριμένα σωματίδια δημιουργούν χρώματα με μεγαλύτερη λεπτομέρεια ενώ προσφέρουν υψηλότερη ακρίβεια στην αναπαραγωγή των χρωμάτων από μεγάλες γωνίες θέασης σε σχέση με τις συμβατικές τηλεοράσεις. Οι SUPER UHD τηλεοράσεις με Nano Cell εκπέμπουν χρώματα με συνέπεια σε ευρύτερες γωνίες θέασης με τους θεατές που κάθονται ακριβώς μπροστά από την οθόνη και εκείνους που παρακολουθούν από γωνία 60 μοιρών να απολαμβάνουν την ίδια ποιότητα εικόνας χωρίς διαφορές.

Η τεχνολογία Nano Cell επιτυγχάνει τέτοια εντυπωσιακά αποτελέσματα από την απορρόφηση του πλεονάσματος του μήκος κύματος του φωτός, ενισχύοντας την καθαρότητα των χρωμάτων που εμφανίζονται στην οθόνη. Αυτή η δυνατότητα απορρόφησης του φωτός επιτρέπει στις νέες οθόνες LCD της LG να φιλτράρουν διαφορετικά χρώματα με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια, αποτυπώνοντας κάθε χρώμα ακριβώς όπως προοριζόταν από το αρχικό περιεχόμενο. Για παράδειγμα, το πράσινο χρώμα στις συμβατικές τηλεοράσεις μπορεί να ‘αναμιχθεί’ με άλλα χρώματα του μήκος κύματος – όπως το κίτρινο ή μπλε – προκαλώντας ξεθώριασμα στο χρώμα με κίτρινες ή μπλε αποχρώσεις.

Η LG Nano Cell μειώνει δραματικά τις περιπτώσεις αλλοίωσης των χρωμάτων, την αστάθεια της εικόνας και άλλα θέματα υποβάθμισης του χρώματος. Η τεχνολογία Nano Cell μειώνει επίσης στην οθόνη τη λάμψη φωτός για τη διατήρηση υψηλής ποιότητας της εικόνας, ακόμα και όταν η οθόνη βρίσκεται σε περιβάλλον με έντονο φωτισμό.

Οι LG SUPER UHD τηλεοράσεις διαθέτουν επίσης τεχνολογία που έχει προέλθει από τη συνεργασία της LG με την Technicolor, με σκοπό να προσφέρουν τα πιο ζωντανά χρώματα στους καταναλωτές, αξιοποιώντας λειτουργίες αναπαραγωγής χρωμάτων.
Αναγνωρίζοντας την εξαιρετική ποιότητα εικόνας των τηλεοράσεων LG SUPER UHD, η Technicolor, η πιο γνωστή εταιρεία για την εικόνα και το χρώμα στο Χόλυγουντ, συνεργάζεται με την LG για να προσφέρει ποιότητα εικόνας στην τηλεόραση ισάξια με τις καλλιτεχνικές προθέσεις κινηματογραφικών παραγωγών.

Οι λάτρεις των ταινιών στο σπίτι θα επωφεληθούν από τη φημισμένη τεχνολογία χρώματος της Technicolor μέσω του Technicolor Expert Mode, που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει την πιο ακριβή απόδοση χρωμάτων στις SUPER UHD τηλεοράσεις της LG. Επίσης, οι νέες Nano Cell τηλεοράσεις της LG χρησιμοποιούν την αναβαθμισμένη τεχνολογία ULTRA Luminance. Επιπλέον, υποστηρίζουν τον χρωματικό χώρο BT.2020 ενώ διαθέτουν τη δυνατότητα να αναπαράγουν ένα δισεκατομμύριο πιθανά χρώματα. Η νέα γκάμα τηλεοράσεων της LG υποστηρίζει τη λειτουργία Active HDR επιτρέποντας στις τηλεοράσεις να επεξεργάζονται την εικόνα HDR καρέ-καρέ.

Οι τεχνολογίες Active HDR και Dolby Vision, όπως και η υποστήριξη του χρωματικού χώρου BT.2020 επιτρέπουν στις τηλεοράσεις να αναπαράγουν πιο φωτεινές και ευκρινείς εικόνες. Η νέα σειρά SUPER UHD TVs της LG, όπως και η γκάμα των τηλεοράσεων OLED, υποστηρίζει το πλήρες φάσμα των HDR formats, συμπεριλαμβανομένων των Dolby Vision, HDR10 και Hybrid Log Gamma ή HLG ενώ διαθέτουν τη δυνατότητα υποστήριξης του Advanced HDR format της Technicolor.

Η εφαρμογή της πιο πρόσφατης webOS Smart TV πλατφόρμας βοηθά στο να γίνει ολόκληρη η premium σειρά των LG τηλεοράσεων απίστευτα φιλική προς τον χρήστη. H LG webOS 3.5 είναι εξοπλισμένη με βελτιώσεις για ευκολότερο έλεγχο και ταχύτερη πρόσβαση όταν χρησιμοποιούν το αναβαθμισμένο Magic Remote και τη νέα λειτουργία Magic Link.

Οι θεατές μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στις αγαπημένες τους υπηρεσίες όπως το Netflix και το Amazon με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού στο τηλεχειριστήριο, σε μια ευρεία ποικιλία 4Κ προγραμμάτων οικιακής ψυχαγωγίας. Το νέο κουμπί Magic Link παρέχει μια συντόμευση για την εύρεση του αγαπημένου περιεχομένου του χρήστη και την πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τους ηθοποιούς και τους χαρακτήρες στην οθόνη.

Επίσης, με την ενισχυμένη λειτουργία Magic Zoom, οι θεατές μπορούν να διευρύνουν και να τονίσουν οποιοδήποτε μέρος της οθόνης θέλουν να δουν από κοντά. Η σύνδεση της τηλεόρασης με ένα κινητό τηλέφωνο ή έναν υπολογιστή μέσω ενός καλωδίου USB τους επιτρέπει να απολαύσουν περιεχόμενο VR 360 μοιρών. Χρησιμοποιώντας το Magic Remote, οι θεατές μπορούν να μετακινήσουν τη σκηνή που παρακολουθούν σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, να τη μεγεθύνουν ή να την κάνουν σμίκρυνση χρησιμοποιώντας το scroll wheel για να δουν περισσότερες ή λιγότερες λεπτομέρειες.

Οι τηλεοράσεις LG SUPER UHD διαθέτουν εκπληκτικό Ultra Slim σχεδιασμό με το πάχος στο λεπτότερο σημείο τους να είναι 6,9 χιλιοστά. Επιπλέον, η ειδικά σχεδιασμένη βάση των τηλεοράσεων SUPER UHD δημιουργεί την αίσθηση ότι η τηλεόραση αιωρείται. Είτε είναι τοποθετημένη πάνω στο stand της, σε σύνθετο ή στον τοίχο, η εκπληκτική LG SUPER UHD TV αναβαθμίζει το χώρο κάθε σπιτιού.

Πηγή: hxoseikona.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr