Η ηλεκτρική Mercedes SLS AMG!

29 Ιουνίου 201022:00

peslsecell-1Η έκδοση είχε ήδη ανακοινωθεί λίγο μετά την επίσημη παρουσίαση του υπεραυτοκινήτου, και αυτή τη στιγμή μπορούμε να μιλάμε για ένα κανονικό και λειτουργικό πρωτότυπο.

Προς το παρόν η Mercedes SLS AMG E-Cell αποδίδει 526 ίππους, και θέλει μόλις 3,8 δλ. για τα 0-100 χ.α.ω., όπως αναφέρει το autotriti.gr

Πρόκειται για ένα τελικής μορφής πρωτότυπο το οποίο χρησιμοποιεί τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, με κάθε έναν από αυτούς να κινεί τον κάθε τροχό. Με τον τρόπο αυτό η SLS E-Cell γίνεται πλέον τετρακίνητη, όμως η τοποθέτηση των ηλεκτροκινητήρων είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει η δομή της ανάρτησης με αυτή των διπλών ψαλιδιών να αντικαθίσταται με μια διαφορετικού τύπου ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων (επίσης ανεξάρτητη). Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως το σύνολο των μπαταριών ιόντων λιθίου έχει μοιραστεί σε τρία σημεία. Πίσω από τον εμπρός άξονα, κατά μήκος του κεντρικού τούνελ, και μεταξύ της καμπίνας των επιβατών και του πίσω άξονα, έτσι ώστε η μάζα του μοντέλου να είναι συμπυκνωμένη όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κέντρο του αυτοκινήτου γίνεται, για να μην αλλοιωθεί στο έπακρο η κορυφαία οδική του συμπεριφορά. Η συνολική απόδοση αυτή τη στιγμή αγγίζει τους 526 ίππους και η ροπή τα 880 Nm, με κάθε ένα από τους ηλεκτροκινητήρες να φτάνει το όριο των 12.000 σ.α.λ! Ως αποτέλεσμα οι κορυφαίες επιδόσεις παραμένουν, αφού η ηλεκτρική SLS χρειάζεται μόλις 3,8 δλ. για τα 0-100 χ.α.ω.
Εμφανισιακά το μαύρο σπόιλερ που φαίνεται στο κάτω μέρος της μάσκας, βοηθά στην αύξηση του downforce (με το συνδυασμό φυσικά και του πίσω diffuser) αφού η αεροδυναμική εξετάστηκε ξανά, ώστε να συνεισφέρει τα μέγιστα όσο η ταχύτητα αυξάνεται. Το πλήρες λειτουργικό πρωτότυπο παρουσιάστηκε στο έντονο κίτρινο χρώμα που βλέπετε το οποίο η AMG ονομάζει Lumilectric Mango, και η τελική μορφή με τα επίσημα τεχνικά στοιχεία θα παρουσιαστούν το 2013. Τέλος, εσωτερικά η μορφή της ηλεκτρικής SLS δεν έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό, εκτός από την μεγάλη οθόνη αφής που υπάρχει στο κέντρο της κεντρικής κονσόλας, η οποία δίνει πληροφορίες για κάθε λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος, και μερικές από τις ενδείξεις στον κεντρικό πίνακα των οργάνων.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr